Реклама / Ads
6| 18442 |20.10.2017 ЪNDERGROUND

Само във Фрог: Вижте справката, с която ДАНС предупредила Цацаров за къртица в прокуратурата

.
Сотир Цацаров Източник: БГНЕС
ДАНС предупредила главния прокурор Сотир Цацаров за това, че в редиците на прокуратурата има къртица. В документа е описано как обвинител от окръжна прокуратура-Пловдив е предупредил шефа на данъчната служба Николай Брънчев, че срещу него се води секретна разработка „Хиени“ в родното ФБР. Няма данни Цацаров да е реагирал на предателството, констатирано от тайните служби.
 

Фрог за първи път публикува част от скандалната  разработка на ДАНС. От нея става ясно, че срещу Брънчев са придобити оперативни данни за корупционни действия и пране на пари.  Любопитното е, че последващ ревизионен акт доказва тезата на агентите от родното ФБР. Магистратите от Административен съд-София се съгласяват с констатациите на данъчните. В съдебното решение от март тази година те отбелязват: „В хода на ревизията са установени данни за укрити приходи по смисъла на чл. 122, ал. 1 на ДОПК. Впоследствие, на по-горна съдебна инстанция,  Брънчев печели делото, атакувайки ревизионния акт с възражението за „изтекла давност“.

 

Фрог публикува справката на ДАНС за „ Придобити данни за извършени престъпления“ от въпросния прокурор. Прокуратурата подминава с мълчание изнесените скандални данни за магистрата, предупредил началника на данъчната служба за това, че е на разработка.

 

 

 

С П Р А В К А

 

ОТНОСНО: Придобити данни за извършени престъпления от ....... – прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив.

В ТДНС – Пловдив спрямо лицето Николай  Брънчев, ЕГН                                      – бивш Директор на ТД НАП – Пловдив, се провеждат оперативно – издирвателни мероприятия, включително с използване на СРС, на основание издадено разрешение от Софийски градски съд , по чл. 253, ал.3, т.1,2, и 3, чл. 304б и чл. 252, ал.2 от НК.

От анализа на придобитите и постъпили данни може да се направи извод за извършени престъпления от лицето ......., ЕГН                                , прокурор при Окръжна прокуратура – Пловдив, наказуеми по смисъла на чл.357, ал.1 и чл. 360 от НК.

В Районна прокуратура – Пловдив, по материали на ТДНС-Пловдив, е образувано и се води следствено дело № 99/2013г. по описа на ОСлО - Пловдив /пр.пр.№ 4778/2013г. по описа на РП- Пловдив/ срещу Николай Брънчев за извършени престъпления по смисъла на чл.313 от НК. Прокурорът ... осъществява нерегламентирани контакти с Николай Брънчев и му предоставя информация, съдържаща се в материалите по досъдебното производство в нарушение на чл. 198 от НПК. Част от материалите съдържат класифицирана информация с гриф за сигурност „Поверително”.

Основание за тези изводи дава анализа на придобита в ТДНС – Пловдив информация, както следва:

На 09.06.2013 г. Николай Брънчев намира пред вратата на жилището си призовка да се яви на 11.06.2013 г. в ОСлО - Пловдив  като свидетел по следствено дело № 99/2013г.

В периода 09.06.2013г.-11.06.2013г. Николай Брънчев провежда множество разговори с прокурор ....., ползващ телефон с номер: 0888 ........:

- на 09.06.2013 г. в 16:57 ч. и 18:19 ч.;

- на 10.06.2013 г. в 09:34 ч., 11:26 ч. и 11:38 ч.;

- на 11.06.2013 г. в 10:49 ч.

Двамата провеждат и три срещи.

 

Анализът на телефонни разговори на Николай Брънчев с                                                                       ,                                                                               ,                                                                                        , проведени непосредствено след срещите му с магистрата, налага изводите, че:

- бившият Директор на ТД НАП – Пловдив получава от прокурора при Окръжна прокуратура – Пловдив подробна информация за материалите и данните, съдържащи се в тях / част от които представляват класифицирана информация /, на чиято база е образувано следственото дело;

 - Николай Брънчев получава от магистрата юридическа консултация, изразяваща се в съвети – да не се явява на датата, посочена в призовката поради нередовно призоваване, а също и по защитната теза, която да поддържа.

Особено показателен е разговор, проведен на  10.06.2013 г. в 13.04 часа между Николай Брънчев и                                               , от който става ясно, че прокурор ..... е съобщил на бившия Директор на ТД НАП – Пловдив подробности от материалите, по които е образувано делото. Магистратът е разкрил, че служители на ДАНС са установили размера на придобитите от Брънчев дялове в доверителен инвестиционен фонд, които не е декларирал.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 4945 |20.10.2017 Сотир Цацаров поиска закриване на фондация, финансирала ДОСТ . 4| 7951 |17.10.2017 Октай пред Фрог: Пеевски иска да е по-голям светец и от папата . 6| 13284 |17.10.2017 Само във Фрог: Човек на Светлозар Лазаров-Снахата пое борбата с корупцията във властта

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads