Реклама / Ads
5| 15482 |14.09.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Фандъкова - президент, а Лиляна Павлова- кмет

.
Фандъкова, Павлова и Борисов пъзелът е нареден.
Кандидат-президентската двойка на ГЕРБ ще бъде ЙорданкаФандъкова и вицеадмирал Пламен Манушев, научи Фрог от свои източници. Дълго пазената тайна, която ще бъде обявена официално на 2 октомври 2016 г. излиза на светло. Това е последният избор на лидера на партията и премиер Бойко Борисов, след многократните намеци, че кандидатът за президент може да бъде жена, позната в чужбина и с висок рейтинг в страната. И медиатор, по Цветан Цветанов.
 
Йорданка Фандъкова и еврокомисарят Кристалина Георгиева имат над 50% одобрение на общественото мнение, като изпреварват и самия Бойко Борисов. Затова изборът е паднал върху Фандъкова.

Като противовес за издигнатия от БСП бивш шеф на ВВС ген. Румен Радев, за вицепрезидент ГЕРБ са се спрели на вицеадмирал Пламен Манушев, сега депутат втори мандат от партията. Той е избран от Варна. Манушев е бивш командващ военноморските сили и до 2012 г. Бе заместник-началник на отбраната. Член е на парламентарните комисии по отбрана и външна политика. За кратко бе и заместник-областен управител на област Варна.

Предполага се, че Манушев ще привлече гласовете на военните и така ще неутрализира влиянието на Радев, на което се надяват социалистите. Вицеадмиралът бе един от първите, които скочиха на ген. Радев заради оставката му от шефския пост във ВВС, обвинявайки го че има политически мотиви.

С издигането на Йорданка Фандъкова за президент и евентуалното й избиране на поста ГЕРБ ще има предсрочни избори за столичен кмет. Очаква се за поста да бъде издигната сегашният министър на регионалното развитие Лиляна Павлова. Тя вече е дала съгласието си, твърдят източниците на Фрог.

За нейния пост пък в при евентуални рокади в кабинета след изборите е избран кметът на Велико Търново Даниел Панов, доверено лице на Цветан Цветанов. Панов, който е втори мандат кмет на старата столица, също има зад гърба си военна кариера, завършил е търновското военно училище. Неговото име бе спрягано за поста министър на отбраната, но по-късно отпадна от номинациите.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4651 |13.09.2016 Само във Фрог: Каналът в Лом известен на МВР от две години . 2| 5103 |13.09.2016 Само във Фрог: Три ромски клана воюват за мястото на скандален общинар от ДПС . 0| 6488 |13.09.2016 Р. Гълъбинов за Фрог: Събирането на дългове е единственият жив отрасъл . 1| 10690 |13.09.2016 Само във Фрог: Ченгета искат Бъчварова за президент

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads