Реклама / Ads
7| 15419 |17.12.2018 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Гласят директора на варненската полиция за шеф на СДВР, правят път на „Силиконката“

.
Даниел Пашов в средата. Панчев е вдясно
Директорът на варненската полиция Даниел Пашов се спряга за бъдещ шеф на СДВР, научи Фрог от източници в МВР. Постът се очаква да бъде овакантен, след като миналата седмица Ивайло Иванов бе предложен за главен секретар на вътрешното ведомство.
 

Името на Пашов стана скандално известно още преди да отиде в морската столица. Като началник на Първо РУП в столицата момче и момиче се оплакаха от полицейско насилие. Те бяха обвинени в хулиганство за скъсана униформа на ченге. Тази теза  беше потвърдена от самия Пашов. Благодарение на видеозаписи, по-късно се оказа, че казаното не отговоря на истината. Видя се, че блюстителят на реда сам си е скъсал дрехата, след което е набедил за това невинни хора. Инспекторатът предложи Пашов и заместникът му Панчев за наказания съответно "порицание" и "уволнение". Година по-късно се оказва, че двамата не само не са наказани, ами са и повишени с най-високите постове във варненската полиция. 

 

Очакваше се Даниел Пашов да поеме ръководството на СДВР и през 2017 година, след като Младен Маринов, който дотогава заемаше това място, стана главсек. „Черна котка“ , обаче му мина път и поста зае човекът на Маринов от охранителна полиция Ивайло Иванов. Твърди се, че последният е в особено близки отношения със Светлозар Лазаров, който до неотдавна се подвизаваше като координатор на „Атака“.

 

Полицаите са изненадани от издигането на Ивайло Иванов за главен секретар. Възприемат тази рокада като тотална победа на лобито на модела „КОЙ“ в МВР над това на втория в ГЕРБ Цветан Цветанов. Докато министър бе Валентин Радев, а Младен Маринов главен секретар, се считаше, че силите на двата лагера са изравнени.  „Чудно е как човек без грам оперативен опит като Иванов ще командва хора като Христо Терзийски и Ивайло Спиридонов. Явно всичко е схема, която трябва да обслужи политически интереси. В тази система е без значение колко можеш и знаеш. Целта е да се слагат бушони“, уточниха източниците ни.

 

Според тях рокади се очакват в при началниците на районните управления в София. „Целта е да се проправи път на жена, която в редиците на вътрешното ведомство наричат „Силиконката“. Идеята е тя да оглави едно от РПУ-та. Не е тайна, че съпругът е влиятелен бизнесмен“, допълниха ченгета.

 

Екип на Фрог

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 28475 |07.12.2018 Албена Белянова пред Фрог: Шефът на АДФИ ме насилваше! Каза, че сексът върви със заеманата от мен позиция . 15| 18191 |05.12.2018 Само във Фрог: Срути се част от ”Великата българска стена” до Малко Търново . 9| 17617 |04.12.2018 Адвокат Гьошев пред Фрог: Помощ! Прокуратурата ми се подиграва! . 8| 13367 |29.11.2018 Людмил Недев пред Фрог: В КПКОНПИ приеха враждебно сигналите срещу Горанов и Габриел

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads