Реклама / Ads
2| 6363 |09.07.2020 НОВИНИ

Само във Фрог: Изниква незаконно строително сметище зад Шофьорския плаж на Алепу

.
Незаконно изхвърляне на строителни отпадъци в района на Алепу
Пореден скандал затвърждава диагнозата “Бетонофрения” на родното Черноморие. Далеч от общественото внимание, но пък недалеч от скандалната “подпорната стена” край Алепу, която се оказа хотел, се появява незаконно сметище за строителни отпадъци.
 

Сигнал и снимки на граждани показват как непосредствено зад блатото Алепу е бил прокаран път, а в гористата местност зад Шофьорския плаж се изсипват бетон, жици и пясък. Нелегалното сметище обаче попада в защитена от Натура 2000.

 

Планина от строителни отпадъци - връх на институцинонална немощ и безхаберие

 

Това е поредната черна страница, която става част от сагата със злоупотребите по родното море. Припомняме, че през последните около 2 месеца цялата ни държава се тресе от скандали. Един от тях е именно със строителството по българското Черноморие - става дума за брегоукрепителното съоръжение на Шофьорския плаж на Алепу, което се оказа цял хотелски комплекс. Нарекоха го конструкция с функция, защото междувременно укрепва свлачището.

 

Скандалите около подпорната-стена хотел се разразиха мълниеносно. Започнаха проверки, които ту установиха нередности, ту показаха, че всичко е законосъобразно. Съоръжението дори има издаден Акт №16 без да бъде завършено. Институциите се задвижиха, премиерът разпореди проверки, ВАП - също.

 

Изобщо целият държавен апарат се задвижи в посока решаване на казуса, който… който потъна заради поредния еко скандал - багерите в района на Седемте рилски езера. Но в момента и за тях никой не говори, защото всички се готвят да идат в парк “Росенец” - на гости на Ахмед Доган. Повод за това е своеобразният десант на бившия правосъден министър Христо Иванов, който само преди два дни направи неуспешен опит да посети българския бряг. Неуспешен, защото бе посрещнат от гардове по къси панталони и чантички, които се оказаха дългогодишна част от антуража на почетния председател на ДПС Доган. Сиреч - гардове на НСО. Но службата отказа да потвърди дали това е така.

 

Всичко се случва от ден до пладне. Така изглежда. Защото в момента никой не говори нито за имоти, нито за записи, нито за снимки. Обществото и медиите са късопаметни.

 

Така се краде държава. Бавно, системно, тихо - тук боклук, там бетон, 3 дни шум и нов скандал, който да отклони вниманието, докато старите неща продължават да се случват далеч от светлината на прожекторите и родното полезрение.


.

.

.

.

.

.

.

.

.

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 7156 |09.07.2020 Само във Фрог: Съветникът на президента Илия Милушев е бил задържан още на 23 юни . 18| 26559 |07.07.2020 Октай пред Фрог: Овластени динковци не допуснаха “мигранта” Христо Иванов на българска територия . 0| 3817 |07.07.2020 Ремонт на подстанция на ЕСО налага изключване на електрозахранването в община Самоков . 20| 6507 |07.07.2020 Борисов: Само съм разпоредил ”Гранична полиция” да пази танкера ”БАДР”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads