Реклама / Ads
1| 6014 |13.10.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: Кадрови промени в КОНПИ, подозират чистка на неудобните

.
Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев
В КОНПИ текат кадрови промени като за световно. Някои от тях са свързани с отстраняване на неудобните за шефа на комисията Пламен Георгиев хора, признаха служители пред Фрог нюз. Те смятат, че това се прави, за да не се мъти водата около мераците на Георгиев да оглави единния антикорупционен орган.
 

За да бъде по правилата и да не могат уволнените да се върнат по местата си със съдебно решение, се правят промени в правилника за устройство на дейността на комисията.

 

Тези промени са факт и са видни от Държавен вестник от 02.10.2017 г.  Закрива се  териториалното бюро в гр. Хасково-градът на депутата от ГЕРБ Делян Добрев. Това означава, че роднините и баджанаците на Добрев ще останат без хора, които да ги нищят за незаконни доходи и имоти, шегуват се чиновниците. Фрог установи още, че в сайта на комисията са публикувани промени, в които бюрото в Хасково се закрива. Мотивът е потресаващ. Плащат се на областният управител наеми в размер на 800 лева за офиси. Там работят шест инспектора на комисията.

 

Пак от сайта на комисията се вижда, че тях не ги засягът тези промени, защото са им предложени работни места в Стара Загора и Пловдив. „Възниква въпросът, какви са причините да изпратите държавни служители да приемат поредните си назначения в градове, отстоящи на значително разстояние от домашният им адрес. Сега  тези хора ще пътуват по 150 километра ежедневно, като ще тръгват в ранни зори и ще се прибират  по тъмни доби. Другата възможност е да си  наемат квартири“, обясниха от КОНПИ.  

 

Наша проверка на годишните финансови отчети, отново публикувани на сайтът на комисията, сочи,че тези 800 лева са „капка в морето”. Това са поне два пъти по-малко от представителните разходи на членовете на комисията. В тези разходи влизат, кафе, сладко и солено. Така също бензин на служебните им коли,  заплати на шофьори и  командировъчни разходи.

 

В КОНПИ се правят твърде странни разходи, признават служители. Пет члена на комисията заминават на командировка в провинцията. Тези членове, обаче  не пътуват в две коли и двама шофьори, а харчат парите на „данъкоплатците” с пет коли и пет шофьора. Тоест всеки един член тръгва с отделна кола и шофьор. Служители са възмутени от това прахосничество и чакат възмездие.

 

С тези си промени в устройствения правилиник на комисията, публикуван в Държавен вестник на 02.10.2017 г. се закрива и звено „Методология”. Твърди се, че схемата се прави, за да може Пламен Георгиев да се освободи от един неудобен  служител с инициали  В.Ц. Казват, че въпросният мъж е изявил мнение и е станал неудобен. Бил е уволнен, но в последствие ги е е осъдил и е възобновен на длъжност, като гл.експерт, „Методология” . Отново, служители на комисията ни споделят, че този служител е запорирал 25 млн.лева от парите на Фон Месинг, съвместно с прокуратурата, а в последствие е изразил мнението си, че не следва да се вдигат запорите на тези пари, защото в Софийски градски съд, тече наказателно дело за „пране на пари”.  

 

Пламен Георгиев и компания, игнорират мнението му. Прекратяват производството и освобождават запорите на тези пари. Тези същите, провалят дело за поне 1 милиард лева. Междувременно се включва и ДАНС. Служителят е омаскарен и му е отказан достъп до класифицирана информация, при положение, че доскоро е имал достъп до класифицирана информация „строго секретно”. Защо никой не го е отнел, остава загадка. Всичко е точно, но депутатите приемат закон, който вменява контролът на Върховният административен съд по повод тези своеволията на ДАНС. Настава потрес и правни хватки. Служителят е освободен от длъжност, но обжалва пред българският съд. Печели делото и е възстановен на длъжност. Сега, този неудобен служител, имащ „наглостта“ да се опълчи срещу действителността ,отново обжалва всички действия на Пламен Георгиев.

 

В.Ц. е обикновен държавен служител, поради, когого се ангажира цялата управленска мощ на председателят на комисията. Тази война с един единствен неудобен служител  до момента струва на данъкоплатците  около 15 000 лева.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4230 |13.10.2017 НС с извънредно заседание само час след КСНС . 4| 4791 |12.10.2017 Марешки: Ще има още оставки сред управляващите, но само на кокошкари и пионки . 1| 7490 |11.10.2017 Журналист пред Фрог: Властта да знае, че има граница, която не трябва да прескача . 2| 4535 |10.10.2017 Този човек мами в социалните мрежи с фалшиви самолетни билети

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads