Реклама / Ads
22| 25695 |06.11.2021 НОВИНИ

Само във Фрог: Как дългата ръка на мафиотската сага „Осемте джуджета“ стига и до дъщерята на Младен Маринов /документи/

.
Илия Златанов, Младен Маринов и ”Осемте джуджета”
Дългата ръка на скандалната мутренско-прокурорска сага „Осемте джуджета“ достигна и до дъщерята на бившия шеф на МВР и сегашен кандидат за депутат от ГЕРБ Младен Маринов. Според документи, с които Фрог разполага, Силвия Маринова е купила джип Тойота „Тундра“ – който е бил собственост на рекетирания бизнесмен Илия Златанов.
 

25-годишната Силвия придобива новото бижу от година по-младия от нея боксьор Кристиян Христов. Това е онзи млад мъж, на когото през 2020 г. Илия Златанов е принуден да прехвърли целия си бизнес за производство на асансьори под натиска на адвокат Петьо Петров-Пепи Еврото – бивш шеф на столичното следствие и жена му Любена. Кристиян и до днес продължава да се води невписан собственик на асансьорните заводи „Изамет“ в София и Дупница.

 

.

 

Дъщерята на Младен Маринов става „горд“ собственик на луксозното возило на 28 април 2020 г. срещу сумата от 9 хиляди и 200 лева.  Проверка в специализирани сайтове показва, че цената на въпросния автомобил не пада под 40 000 лева. Любопитното е, че сделката се изповядва в кантората на нотариус Весела Ивчева – същата, която според разследването на АКФ „Осемте джуджета“ подканва Илия Златанов да подпише документите за прехвърляне на бизнеса му с думите: „Господин Златанов, ще подписвате ли? Ако не, да си тръгваме?“. Припомняме ви, че Ивчева беше избрана за „Нотариус на годината“ на церемония, организирана от несъществуващия вече сайт „Правен свят“, чиито главен редактор Веселин Иванов оглави пресцентъра на главния прокурор Иван Гешев.

 

Весела Ивчева


.

 

Но да се върнем към историята с джипа, която не приключва до тук. На 24 юни 2020 г., почти два месеца след покупката на джипа, се излъчва първата част от разследването „Осемте джуджета“. Скандалът е грандиозен. Не е съвсем ясно дали това е причината, но още на следващия ден щерката на Маринов-Силвия решава да се отърве от автомобила. На 25 юни срещу 9000 лева тя прехвърля луксозното возило на друг младеж – 24-годишния Тони Томов.

 

От документите, с които Фрог разполага е видно, че въпросната тойота още веднъж сменя притежателя си. Това се случва на 14 юли 2021 г. На този ден тя отива в ръцете на 47-годишния бизнесмен Мирослав Марков – който е съдружник и управител на транспортна фирма „Булгари груп“ ООД. Източници от МВР сочат, че Марков е в много близки отношения с бившия министър Младен Маринов. Съдружници в същата фирма са още Рузи Исметов Хайдаров и Красимир Нечев.

 

В интервю пред Фрог нюз Илия Златанов за първи път разказа за този джип. По думите му, преди да му бъде насилствено взет, се е намирал в Германия с още 20 коли. Сега джипът, казва Златанов,  се управлява от самия Младен Маринов, като с него обикаля ловните стопанства. Бизнесменът уточни, че цялата информация за движението на возилото в България, е предоставил лично на службите за сигурност. Предприемачът съобщи още, че братът на Младен Маринов работи като шофьор при  Пепи Еврото.

 

Оказва се, че дъщерята на Младен Маринов, независимо от крехката си 24-годишна възраст, има завиден предприемачески нюх. Тя е участвала в няколко фирми  - “ОЛК ГРУП ИНВЕСТ” ЕООД,“Драгойца Еко Къмпани” ЕООД,  “СИЛНИК КОНСУЛТ” ООД, “МВД - 05” ООД, “С & С КЕТЪРИНГ” ООД, “М ИНВЕСТ 20” ЕООД. Предметът им на дейност е каквото се сетите – реклама, ресторантьорство, строителство, отдаване под наем, маркетинг, складова дейност, посредничество, комисионерство и агентство, кетъринг, импресарски услуги, автоуслуги, търговия с недвижими имоти и много още.

 


.


.


.


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 4881 |06.11.2021 Събота е. Малко истинска поезия срещу махмурлука, не само петъчен... . 9| 19366 |05.11.2021 Само във Фрог: Прехвърлянето на парите за АМ „Хемус“ към кухи фирми е станало по време на протестите . 9| 3961 |05.11.2021 Прокуратурата се самосезира след разкритията на Рашков за АМ “Хемус” . 39| 24323 |05.11.2021 Първо във Фрог: Има заплаха за убийство на министър Бойко Рашков

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads