Реклама / Ads
3| 9926 |08.12.2017 МИСТЕРИИ

Само във Фрог: #КОЙ построи незаконна ограда в Харманли, разследват градежа

.
Оградата, която беше построена около бежанския център в Харманли е незаконна, тъй като няма нужните разрешения от строителен контрол. Това съобщиха за Фрог нюз разследващи.
 

По тази причина прокуратурата е възложила проверка, за да се установи как така съоръжението се е пръкнало без да са изпълнени законите. Твърди  се, че парите са отпуснати от Европа и вече са усвоени до стотинка. Най-любопитното е, че  свързваната с депутата Делян Пеевски  компания с мултимилионни  поръчки „Водстрой  98” АД е била официално поканена  от Държавната агенция за бежанците, за да изгради оградителни  елементи около бежанския център, станал арена на сблъсъци между мигранти  и полиция в края на миналата година.

 

Още тогава Фрог  нюз единствен алармира, че поради  спешността на поръчката агенцията няма да обявява търг по Закона за обществените поръчки, а директно преминава към изпращане на покана към изпълнителите.  Така любимата  строителна компания на правителството и премиера Борисов  реално се погрижи за общо три от обявените шест позиции за укрепване на бежанския център. Любима, защото без знаието и санкция на министри и министър-председател не се предприемат подобни действия.

 

  На нея се падна да направи:

-          „Надграждане на 660 метра съществуваща ограда с метална конструкция и 3 реда спирала тип „Бруно“.

 

-          „Възстановяване на 380 метра съществуваща ограда и изграждане на надстройка с 3 реда бодлива тел“

 

-          „Изграждане на 74 метра надстройка на съществуваща бетонова ограда с 3 реда бодлива тел“

 

Припомняме ви, че другият поканен да изпълни останалите три позиции от поръчката е смолянската фирма „Инджовстрой” ЕООД, собственост на Капка Сашева Инджова. За нея също се говори, че е в топли връзки с властта.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 12449 |07.12.2017 Първо във Фрог: КОНПИ запорира имот на Иво Прокопиев . 9| 9846 |06.12.2017 Само във Фрог: Три схеми за незаконно подслушване прилагат МВР и прокуратурата . 5| 8128 |06.12.2017 Христо Иванов пред Фрог: Няма да спрем да настояваме за проверка на казуса „Булгартабак“

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads