Реклама / Ads
3| 6428 |15.11.2017 АКТУАЛНО

Само във Фрог: КОНПИ с три варианта за атака към бизнеса на Прокопиев

.
Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев
Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество има три варианта за действие спрямо бизнеса на Иво Прокопиев и неговата съпруга. Това разкриха пред Фрог нюз източници от КОНПИ.
 

Вземат ли решение, следва да го внесат в СГС най-вероятно или по местонахождението на имуществото с най-голяма данъчна оценка. Ако съдът допусне обезпечение с определението се издава и обезпечителна заповед, която инспекторите на КОНПИ ще занесат в Държавното съдебно изпълнение, за да не плащат такси, след което съдията изпълнител ще изпрати съобщенията за възбрани и запори.

 

Ако от комисията държат на служебната тайна, ще следва да изчакат налагането на запорите и да се похвалят пред медиите. Очакванията , обаче са, че  хвалбата ще остане  след съдебното определение.  „Ще се разкаже накратко, как на Прокопиев не му стигали доходите и има несъответствие с разходите от над 150 000 лева”, обясниха източниците ни.

 

По процедура следва да поканят Иво Прокопиев и жена му да подадат декларация и възражения в едномесечен срок, след което се обсъждат представените възражения и декларация и в едномесечен срок се входира от директора на ТД София мотивиран доклад за завеждане на иск или не срещу Иво Прокопиев. Комисията от своя страна има също едномесечен срок да разгледа доклада и да вземе решение. „Христо Бисеров преди време помля КОНПИ с уникални и впечатляващи възражения, като ги обори по всяко тяхно твърдение и безумие.  Въпреки всичко му заведоха дело за отнемане”, казаха те.

 

Съществува и друг вариант. Сега да са се стреснали и да го отложат за събиране на допълнителна информация, съгасно. чл. 37, ал. 5 от Закона, защото проверката все още е в едногодишния срок и тепърва може да бъде удължен с още 6 месеца.

 

Има и още една опция, която по принцип се оценява като невероятна.  Тя ще е свързана с чл. 11, ал. 1, т. 3 от Закона, а именно да има отказ от образуване на производство, което от своя страна означава, че имуществото на Прокопиев е придобито със законен източник. Този отказ от своя страна трябва да бъде публикуван на сайта на КОНПИ, съгл. чл. 11, ал. 3. Интересното е, че  до момента на този сайт няма нито един публикуван отказ за образувано производство за 4 години и половина, но това означава, че следва да прекратят и проверката срещу Прокопиев. „Ако това се случи, то ще се възприеме като  пълен погром за Пламен Георгиев, защото не е изпълнил поръчката на Патроните му. Точно по тази причина този вариант, макар да е законен, се счита за невъзможен”, казаха под сурдинка от КОНПИ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 14225 |15.11.2017 Адв. Хаджигенов за Фрог: Борисов говори каквото си иска за всеки – на крачка сме от едноличната диктатура . 7| 13025 |15.11.2017 Адв. Екимджиев за Фрог: С изказванията си Борисов нарушава НПК . 4| 10219 |10.11.2017 М. Андреев пред Фрог: Борисов води фейкполитика, размахва пръст на тези, които го пришиват към Пеевски

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads