Реклама / Ads
8| 7260 |28.05.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: МВР „пропусна“ ареста на Чоков при операцията срещу Главестия преди година

.
Георги Костов
МВР е „пропуснало“ да арестува кмета на Галиче Ценко Чоков при полицейската операция срещу друг герой на Северозапада Ангел Попов-Главестия преди две години, научи Фрог нюз от разследващи. Тогава той и групата му бяха окошарени от спецсъда за лихварство-същото, в което обвиниха сега скандалния кмет.
 
Според запознати още тогава Чоков попаднал в оперативната разработка. Той, обаче бил изненадващо зачеркнат от списъците на готвените за задържане. Под сурдинка се говори, че това е станало заради подкрепата му от ДПС.
Изявата на главният секретар на МВР Георги Костов пред журналисти преди ден предизвика фурор от разнопосочни коментари сред полицаите. „След като казва, че организираната престъпна група на Ценко Чоков била висококонспирaтивна, то нека да каже дали има такава, която да не е?! Тази констатация много прилича на цветановата преди време, когато говореше, че е е счупил гръбнака на тежката организираната престъпност.“. Недоверчиви усмивки изтръгна Костов от лицата на подчинените си, когато каза, че над Чоков не е имало политически чадър. Той не пожела да коментира какво са правили до този момент местните ченгета, докато селският кмет е деребействувал, гаврил се е с хората години наред и брутално е нарушавал законите. Друг комичен момент се оказаха хилядите благодарности, които си размениха МВР и прокуратурата. Една на друга те се скъсаха да се покланят, сякаш не става дума за изпълнения на задълженията, а за невиждан по рода си акт на доброволчество. Изтъкнато бе, че всичко е станало с личното наблюдение и съдействие на шефа на ГДБОП, на главния прокурор и разбира се на премиера Бойко Борисов. И този път не мина без да се спомене неговото име. Подобна стилистика на говорене беше въведено от времето, когато главен секретар на вътрешното ведомство беше самият Борисов. Тогава всички съобщения на МВР започваха по нареждане отгоре с: Акцията е разпоредена и се води лично от Бойко Борисов. Съблюдаваше се след това и дописките в медиите да стартират по същия начин, за да не се зачеркне личния принос на „вожда“. Размяната на благодарности до толкова стана неконтролируема, че на моменти доби комични измерения. Припомняме ви момента, когато бившият главсек на МВР Калин Георгиев нашепваше на ухото на една от похитените жени в Сливен да спомене името на премиера като човек, разрешил безпрецедентната за нашите земи заложническа криза. Не случайно много експерти по сигурност определят акцията в Галиче като поредния цирк. Такъв до този момент ни беше разигран с Кървавата Иванка, Фонда за лечение на деца в чужбина, операцията срещу „Агромах“ и т. н. Има един факт, който е безспорен. През последните няколко години МВР и прокуратурата не са си извоювали от съда нито една осъдителна присъда срещу прехвалените  „висококонспиративни“ престъпни банди, които уж ловят като пилци.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4009 |28.05.2016 Самолет падна в река край Ню Йорк . 13| 5428 |27.05.2016 Проф. Раденски за Фрог: БАН е като скъпа кола, потънала в прах, на която се налива масло . 5| 9633 |27.05.2016 Акад. Атанасов за Фрог: Европа плаща на американците за ГМО-та, а ги отрича . 0| 16331 |26.05.2016 Само във Фрог: Донове ли командват полицията в Добрич ?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads