Реклама / Ads
0| 9380 |30.03.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Цветанов гласи Флоров за главен секретар на МВР

.
Флоров се счита за най-доверения човек на Цветанов
Зам.-председателят на ГЕРБ и настоящ шеф на комисията по вътрешен ред и сигурност в НС Цветан Цветанов се гласи да върне бившият директор на ГДБОП Станимир Флоров на бял кон в МВР. Това разкриха пред Фрог нюз депутати от различни политически партии.
 
Според тях Цветанов настоявал Флоров да стане главен секретар на мястото на Георги Костов, който от край време не се ползва с доверието на обществото. За да спечели повече симпатизанти за каузата, Цветанов ежедневно водел разговори по тази тема с народни представители от ГЕРБ, ДПС и БСП. Основният му коз пред социалистите бил, че именно по тяхно време Флоров бил издигнат за шеф на антимафиотската служба. Припомняме ви, че това стана с решението на тогавашния вътрешен министър Михаил Миков. Депутатите се изненадали от действията на Цветанов, защото били наясно, че топлите им контакти датират още от детска възраст. Твърдят, че било въпрос на време това да се случи.

За последно името на Станимир Флоров се завъртя в публичното пространство в средата на януари т. г., когато се разбра, че прокуратурата е прекратила делото срещу него за корупция. В продължение на три години държавното обвинение не събра достатъчно доказателства, за да му повдигне обвинение. Любопитното е, че делото беше прекратено седмица след като Цветан Цветанов беше окончателно оправдан по последното дело.

В края на 2014 година се чу, че премиерът Бойко Борисов е дал зелена светлина Флоров да оглави Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация”. Кандидати за мястото преди него били предупредени да не поглеждат към този стол, защото бил запазен на Флоров. Медийни писания против бившия директор на ГДБОП, обаче го спънаха към върха. В последният момент премиерът отказа да подпише назначението, като и до ден днешен не стана ясно какво точно го е спряло.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 7212 |29.03.2016 Секс и лъжи: най-честите нарушения в самолетите . 0| 4607 |29.03.2016 Похитителят на самолета е арестуван . 0| 11404 |29.03.2016 Д. Сачева пред Фрог: Борисов да каже какво го свързва с Москов! . 0| 4135 |29.03.2016 Кипърската полиция се готви да щурмува похитения самолет

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads