Реклама / Ads
8| 19561 |28.07.2017 НОВИНИ

Само във Фрог: МВР проспало предсмъртно писмо на ”убития” в Пловдив

.
Предсмъртно писмо е било открито в считания до този момент за убит пловдивски бизнесмен Данаил Божилов. Това разкриха преди минути пред Фрог източници от пловдивската полиция.
 

Начинът, по който е открито писмото, доказва, че разследващите не са си свършили работата по време на огледа на местопроизшествието, заради което и истинската причина за трагедията се забави във времето.

 

Оказва се, че предсмъртното писмо, в което Божилов съобщава за намеренията да сложи край на живота си, е открито в задния джоб на панталоните му и то от съдебните лекари преди да му бъде извършена аутопсия.

 

Това означава, че полицаите на място странно по какъв начин са пропуснали тази съществена подробност. Това показва, че МВР ежедневно демонстрира все по- малък капацитет и възможност да се справя дори с елементарни казуси като едно самоубийство.

 

Историята тотално се заплита и от факта, че се смята, че оръжието с което се е прострелял самоубиецът е откраднато в последствие. Именно по тази причина то не може да бъде открито и до този момент. Голямата загадна обаче е дали някой случаен минувач е минал, видял е трупа и е взел оръжието или тази работа е свършена от член на разследващия екип. Този факт тепърва предстои да бъде разгадан. 

 

Припомняме, че шеф на пловдивската полиция е Атанас Илков, един от хората, които стои зад трагичната операция в Лясковец, при която загина командосът Емил Шарков. Проверка на ведомството доказа, че Илков има съществен "принос" за фаталната развръзка в Лясковец. Доказана беше и неговата роля заради което по време на управлението на "Борисов 2" той бе уволнен.

 

В последствие обаче тихомълком го върнаха в системата като началник в пловдивската дирекция, а от няколко месеца вече е назначен и за директор. Местните полицаи твърдят, че се работи под огромен стрес и напрежение. Твърдят още, че се дават кратки срокове за огромна по обем работа, заради което разследващите се чувстват притиснати до краен предел.

 

Те за първи път разкриха пред Фрог, че обстановката в пловдивската полиция е изключително нездравословна. Медийни публикации свързват Атанас Илков с модела КОЙ. Твърди се, че той е един от приближените хора до бившия шеф на МВР Цветлин Йовчев и главния секретар Светлозар Лазаров. Според източници във ведомството именно този кръг е върнал Илков отново в редиците на МВР.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6648 |28.07.2017 Само във Фрог: Опонент на Румен Радев го атакува в Комисията по дискриминация . 1| 8960 |27.07.2017 Първо във Фрог: Арлин Антонов се кандидатира за кмет на Трън . 0| 5376 |27.07.2017 Адв. Волева за Фрог: Заради лобистки ли интереси "развалят" АПК? . 9| 9127 |27.07.2017 Димитър Манолов: Работодателите се самопростреляха, говорят като Хитлер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads