Реклама / Ads
14| 7125 |18.02.2021 НОВИНИ

Само във Фрог: Общината на Фандъкова и ДНСК знаели преди 3 г. за незаконните обекти пред болница „Св. Иван Рилски“ /документи/

.
До незаконните обекти загина 16-годишното момче
Столична община с кмет Йорданка Фандъкова и ръководството на ДНСК били информирани още преди 3 години за незаконните обекти пред болница „Св. Иван Рилски“. Това става ясно от документи, с които Фрог разполага. На практика това означава, че и двете институции са си затваряли очите за грубото погазване на законите.
 

Според наши източници въпросните павилиони оцелели досега, тъй като  част от печалбата отивала в джобовете на хора от общината.

 

Оказва се, че на 14 май 2018 година шефът на болницата д-р Дечо Дечев  информира с писмо ДНСК и район „Триадица“, че павилионите са без одобрени проекти. Отделно от това нямат и  разрешение за поставяне. Той настоява работата на преместваемите обекти да се приведе по правилата.

 

На 5 юни същата година зам.-кметът на район „Триадица“ приема присърце информацията и информира д-р Дечев, че за обектите действително трябва да има проектна документация, като схемите за настаняване се одобряват от главния архитект на София. Преди това, обаче тази документация трябва да  се съгласува с централната администрация.

 

Комуникацията между институциите не свършва до тук. На 20 юни зам.-кметът на район „Триадица пише писмо до арх. Петър Духлински, който към онзи момент е зам.-директор на ДНСК. С него той го информира за няколко неща. На първо място,  че павилионите са поставени без каквото и да е правно основание. За тях няма одобрена схема, както и  одобрена проектна документация. Липсва  издадено разрешение за поставяне.

 

От документа става ясно още, че вече е информирана Столична община. Заради това към администрацията на кмета Йорданка Фандъкова е отправено искане да се връчат констативни актове и да  се предприемат последващи действия от страна на Дирекция „Общински строителен контрол“.

 

След въпросната размяна на писма, нищо не се случва. Това показва, че ако не се бе случил нещастният инцидент, при който  загина 16-годишно момче до въпросните незаконни обекти, те щяха да продължат да си функционират. 

 


.

.


.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3607 |18.02.2021 Адв. Рангелов: Виновните за смъртта на 16-годишното момче не може да се разминат само с глоби . 6| 4944 |17.02.2021 Илиян Василев пред Фрог: Щом КЗК одобрява сделката с ЧЕЗ, значи е било съобразено с Борисов и Пеевски . 6| 3816 |16.02.2021 Журналист: По всяка вероятност шахтата-убиец ще се окаже собственост на Общината . 11| 3319 |16.02.2021 Зелен паспорт: Само ваксинираните в Израел посещават басейни, фитнеси и хотели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads