Реклама / Ads
14| 20109 |19.04.2019 НОВИНИ

Първо във Фрог: „Перките на Графа“ с нова жертва, сътрудничка на проф. Данаилов е в ”Пирогов”

.
Източник: Facebook
Този път заради „перките“ на ул. „Граф Игнатиев“ в София в болница “Пирогов“ от вчера вечерта е 72 годишна жена. Нараняванията й са изключителни тежки. Пострадалата е Невяна Малчева, дългогодишен сътрудник на проф. Стефан Данаилов, научи Фрог нюз.
 

По информация от близките й след инцидентът Малчева е откарана в болницата, където за нея са положили  грижи няколко екипа от лекари, но заболяването й от диабет допълнително е усложнило работата  им. Направени са й рентгенови снимка на носа, скула, коляно и ръка. Най-лошо е пострадала китката й. При счупването, част от костта се е забила в самата става на ръката й. Лекарите са направили всичко възможно да наместят костта, за да успеят да предотвратя операция. След няколко дни ще стане ясно дали ще трябва да се прави операция. За щастие няма счупвания на лицеви кости, но има сериозен хематом на нос и на скулата, което показва, че се отървала на косъм от фатален край. Коляното й е с тежко нараняване, оток и продължително кървене. Не е ясно колко време ще остане в болницата.





Невяна Малчева е, началник на кабинета на проф. Стефан Данаилов, докато той е министър на културата и негов постоянен съветник в работата му в Народното събрание и  Комисията по култура.  Пред Фрог близките й коментираха, че в света много проекти имат грешки, но да не бъдат отстранени, толкова дълго време, такива фрапиращи случаи, при които ежедневно пострадват хора, е абсолютно неразбираемо за нормален човек. По думите им пострадалата е изключително активен и деен човек. „Тя  не  се движи с охрана от  НСО,  не всички, които работят в народното събрания ги пазят, но работата им е не по-малко важна и смислена. На някого архитектурната грешка може да отнеме човешки живот. След като жив, прав човек пада там и се пребиват по този начин, как се движат хората с проблеми със зрението или други затруднения? Едва ли общината поема разходите на пострадалите по болници и лекари след инциденти, станали заради подобни безумия“, питаха още близките й.





Припомняме, че до сега станаха известни два инцидента с тежко пострадали, но едва ли някой вярва, че са само толкова. От кадрите, които медии и случайни минувачи публикуваха се вижда, че всеки един от пострадалите има наранявания по главата. При инцидента с Малчева, хората, които са й се притекли на помощ са коментирали, че вероятно кметът Йорданка Фандъкова и цялата столична община очакват някой да получи травма в главата, каквато медиците наричат „несъвместима с живота“ и евентуално, чак тогава да премахнат опасните перки.

 

Опитахме се да намерим поне едни положителен коментар за "перките", но не успяхме.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 10779 |18.04.2019 Първо във Фрог: Осъден у нас мастит наркобос се кри 14 г., Турция го хвана и го тикна в затвора . 7| 15837 |19.04.2019 Само във Фрог: ДНСК нарушава законите, прави каквото си ще, сочат доклади до министър . 8| 10128 |17.04.2019 Юристи пред Фрог: В спецпрокуратурата приеха обвинител, който е приятел на разследван от същото ведомство . 31| 13950 |16.04.2019 Първо във Фрог: Местят Десислава Иванчева и Биляна Петрова в сливенския затвор

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads