Реклама / Ads
3| 5698 |21.08.2019 НОВИНИ

Само във Фрог: Правен отдел в ДНСК остана с един юрист

.
Още трима юристи от Дирекция „Национален строителен контрол“ са подали молби за напускане. Така контролната дирекция към МРРБ, която отгваря за строителството в страна, остава само с един юрист в един от отделите на правната си дирекция. От няколко месеца в структурата тече масово напускане и освобождаване на кадри.
 

Проблемите с липсата на кадри в ДНСК вместо да се разрешават се задълбочават, алармират бивши вече служители от дирекцията. От понеделник е ясно, че още трима юристи ще напуснат състава на администрацията. По собствено желание напуска един старши юристконсулт. Мотивите му са влошената работна среда. Освен него напуска и юрист, който до сега е бил по майчинство, но е трябвало до се върне на работа. Напуска и юристът заместващ младата майка.

 

Единственият юрист, който остава за сега в отдел „Процедури и договори“ е с три години стаж, твърдят колегите. Преди това е работила в Кремиковци. Обявени са конкурси за заемането на големия брой вакантни места в отделите на ДНСК, но докато има нови назначения ще мине поне месец.  До тогава кой и как ще се справя с работата е под въпрос. Например, конкурсът за началник на отдел „Процедури и договори“, дирекция „Правна“ при ДНСК е обявен на 16 август 2019 г.

 

Както Фрог разкри голям брой служители на ДНСК напуснаха по собствено желание, а не малка част бяха освободени.  Заради нова структура на администрацията пък служителите дълго време стояха без длъжностни характеристики, без да знаят какви са задълженията и правомощията им. След информацията, че са карани да подписват характеристиките си със задна дата, под заплаха за уволнение, в ДНСК е настъпила паника и са последвали обвинения към служителите в предателство, измяна и какво ли не, съобщават източниците ни.  В допълнение към проблемите с кадровия състав стана ясно, че след месец тръгва и дело за дискриминация точно заради изгонен от работа юрист.

 

Проверка на Фрог в сайта на ДНСК показа, че там все още не е публикувана новата административна структура. Фигурират имена на лица, които вече не са на тези длъжности. Каква е причината за липсата на актуализация не е ясно. Единствената публикувана информация от март 2019 г. до сега е свързана само и единствено с казуса „Златен век“.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 12499 |21.08.2019 Албена Белянова пред Фрог: Щом „инвеститор“ с 2 лв капитал иска да строи АЕЦ „Белене“, значи всеки може . 3| 3928 |20.08.2019 БАБХ са унищожили над 13 тона негодни храни само миналия месец . 0| 3739 |19.08.2019 Времето ще е горещо, облаци само над планините . 2| 4624 |16.08.2019 Турски самолети нарушиха въздушното пространство на Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads