Реклама / Ads
24| 15820 |09.03.2016 НОВИНИ

Само във Фрог: Предупреждават полицейски шефове да хвалят реформата

.
Ченгета по време на работа
Полицейски началници от Главна дирекция „Национална полиция” са били привикани от висшето ръководство на МВР и предупредени да не надигат глава срещу реформите. Това е станало непосредствено преди вчерашния отчет на службата, разкриха през Фрог нюз ченгета.
 
Всички шефове на отдели получили нареждане да не се задават неудобни въпроси, свързани с проблеми в работата. След това началниците свели директивата на своите подчинени. Така на съвещанието всичко изглеждаше „цветя и рози” уточниха източниците ни. Никой не си е позволил да постави на дневен ред злободневни въпроси, свързани с предстоящите промени в системата.

Главният секретар Георги Костов изглеждал доволен от постигнатото. Той дал положителна оценка за работата, въпреки отчетения ръст на загинали и ранени при катастрофи, например. Вместо да обърнат внимание на бума на криминални престъпления- кражби, грабежи и наркоразпространение, със задоволство е отчетено, че редовите ченгета връчили през годината много призовки, наказателни постановления и електронни фишове. Още по-абсурдно звучи, че е имало похвала и за това, че районните инспектори са занесли голям брой административни актове и съдебна кореспонденция.

Никой обаче не е отворил дума за това, че в момента полицаи масово се пенсионират и остават на работа. Така получават едновременно пенсия и заплата. Оказва се, че по този начин средният състав взима на месец повече от началниците си. Възнаграждението на висшистите пък надхвърля месечните доходи дори на главния секретар на МВР. Има данни, че всеки трети полицай се е възползвал от законовата вратичка да взима пенсия и заплата едновременно, разрешена от август м. г. От известно време това нагнетява голямо напрежение в редиците на вътрешното ведомство. Ченгетата се чудят защо непрекъснато се говори за икономии на средства, а същевременно се позволява подобно разточителство.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6608 |08.03.2016 Григор Лилов за Фрог: При скандала с „Аликс Партнърс” трябва да има оставки . 10| 6027 |08.03.2016 Проф. Гечев за Фрог: Ректори махат мандатите си заради обществени поръчки . 0| 5454 |07.03.2016 Самоубиецът от метрото с мозъчна контузия и ампутирани пръсти на крака . 5| 4410 |06.03.2016 300 хил. наказани за корупция само през 2015 г. в Китай

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads