Реклама / Ads
4| 9742 |24.10.2017 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Шефът на КОНПИ сезира ДАНС заради разкрития на медията ни

.
Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев
Шефът на КОНПИ Пламен Георгиев сезира ДАНС заради разкритията на Фрог нюз за твърде съмнителните успехи в дейността на службата. Това разкриха пред медията ни източници от ведомството. Служители вече се привикват в родното ФБР, за да дават обяснения.
 
Георгиев си мисли, че сред нас има „къртица”, която изнася класифицирана информация, признаха негови подчинени. Лесно е да се провери, че разкритията ни се базират само и единствено на официално публикувани данни на сайта на КОНПИ.

Оказва се, че по неясни причини ведомството е прекратило проверка и е отменило обезпечения на хора, които впоследствие са били осъдени за тежки престъпления от съда. Класически пример в това отношение е проверката на Вон Меасинг. Все още не е ясно и по какви причини беше вдигнат запора върху голяма част от имането на един от групата за мокри поръчки „Килърите” Георги Вълев, осъден на този етап за лихварство.

Вълев в момента очаква от ВКС да реши за доживотната му присъда от ВАС за две убийства. Фрог разкри и схемата, по който се манипулира информацията за резултатите на ведомството. Оказва се, че отчетите се разминават с действителната ситуация. Така на практика издръжката на КОНПИ, която никак не е малка, не оправдава реално събраните пари, придобити по престъпен начин. Всичко това бе разкрито преди няколко месеца в т. нар. "Кърваво писмо" на група възмутени юристи.

В момента във ведомството е истински лов на вещици, признават служителите. По думите им, заради разкритията на Фрог, всеки дебне „другарчето си” какви ги върши и с кого разговаря. Нарочените за „врагове” на Пламен Георгиев са изолирани. Заради някои от тях се правят структурни промени, само и само да бъдат махнати, за да не виждат какво точно се случва в кухнята на институцията. Подчинените на Георгиев признаха, че той силно се надява да оглави единния антикорупционен орган.

Четете ТУК  за други скандални разкрития от дейността на КОНПИ.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 12146 |24.10.2017 От Граф Игнатиево потвърдиха за Фрог: Трагедия е, няма на какво да летим . 7| 8500 |20.10.2017 Адв. Филипова за Фрог: Съдилища нарушават законодателството на ЕС за банките . 5| 6090 |19.10.2017 Борисов за Ерменков: Един ахмак казал, че шефът на разузнаването ми е братовчед

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads