Реклама / Ads
12| 15152 |13.04.2018 НОВИНИ

Само във Фрог: След като изметоха 300 души от „Оперативен контрол” в НАП, да се готвят 1000 от още три отдела

.
Шефката на НАП Галя Димитрова
След като съкратиха 300 души от отдел „Оперативен контрол” в НАП, за това би трябвало да се готвят около 1000 служителите в още три отдела. Това става ясно от писмо на шефката на изпълнителния директор на данъчната служба Галя Димитрова, пуснато до подчинените й по вътрешната поща на 11 април, с което Фрог разполага.
 

С него Димитрова уведомява всички, че ведомството предприема мерки за стягане на имиджа. „Към днешна дата имаме случай на задържани по подозрение за корупция 5 служители в ареста, 2 под домашен арест и 5 с парична гаранция. Те са обвинени в участие в организирана престъпна група и взимане на подкупи. Именно това е причинно-следствената връзка за рационалното решение като първа мярка да закрием звено „Оперативни проверки”. Мярката е част от стратегията за повишаване на ефективността и прозрачността в организацията”, се казва в посланието на началничката.

 

От него става ясно, че на Инспектората е възложена задача да анализира ефективността на други три звена в НАП- „Контрол”, „Събиране” и „Обслужване”. „В зависимост от резултата, ще се предприемат и необходимите мерки”, заканва се Галя Димитрова, като не споменава в какво точно ще се изразяват те. Данъчните  разчитат зад тези думи предупреждение, че метлата ще продължи с пълна сила.

 

Димитрова съобщава, че всички това е съгласувано на среща с „висшето ръководство”. Не е тайна, че данъчните служители взимат подкупи, които според прокуратурата може да достигнат и до 5 бона, в зависимост от услугата. Твърди се, обаче че по-голяма част от средствата се предава по веригата към началниците.
На Общо събрание съкратените служители са решили да стачкуват. Възможно е на част от тях да бъде запушена устата с обещание да се върнат на работа.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5491 |13.04.2018 След протестите, здравният министър покани представители на инвалидите за преговори . 2| 9567 |12.04.2018 Само във Фрог: Освобождават шефа на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация” . 1| 5486 |12.04.2018 Американски разузнавателни самолети кацнаха в Крит . 3| 6353 |12.04.2018 Пуснаха ли САЩ един от самолетите на Страшния съд?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads