Реклама / Ads
0| 8172 |18.06.2018 АКТУАЛНО

Само във Фрог: Тотална мистерия обгърна „Медицински одит“

.
Въпросителните около случващото се в „Медицински одит“ се увеличават с всеки изминал ден. В края на миналата седмица се разбра, че спецпрокуратурата започва да разследва работата на одита и по конретно данните за престъпления на 11 прикрити смъртни случая.
 

По този повод здравният министър Кирил Ананиев публично  заяви, че ще отстрани временно шефката на „Медицински одит“ проф. Златица Петрова, докато тече проверката на държавното обвинение. „Но мога да уверя, че това няма да влоши работата на ИАМО. Ние работим с прокуратурата много тясно и ще направим всичко, което е необходимо, за да подпомогнем процеса на разследване“, посочи той.  

Какво реално се случи след думите на министъра?  По данни на Фрогнюз, проф. Петрова е излязла в неплатен отпуск за срок от три месеца. Тук е мястото да зададем въпроса: Три месеца ли ще продължи проверката на прокуратурата и ако са толкова, откъде министърът знае? 

 

Междувременно отново от наши източници разбрахме, че не министър Ананиев, а лично проф. Петрова е посочила кой да я замести, докато я отсъства. Това е  д-р Любомир Чипилски от същата агенция. Твърди се, че той е един от най-доверените хора на Златица Петрова.  На практика това означава, че статуквото в одита напълно се запазва. Освен това всички се питат защо министър Ананиев не е посочил наследник на Петрова, а е оставил тя да свърши тази работа. Откъдето пък възниква и друг въпрос-кой кого командва в МЗ-Ананиев-Петрова или обратното.

 

От случващото се в „Медицински одит“ се налагат следните изводи:

 

1. Очевидно не министърът е отстранил проф. Петрова, а тя явно по собствено желание е в неплатен отпуск. 

2. При положение, че проф. Петрова е назначила за свой заместник д-р Чипилски, излиза, че агенцията ще продължи да действа както досега.

3. " Ние работим с прокуратурата много тясно и ще направим всичко, което е необходимо, за да подпомогнем процеса на разследване“, посочи здравният министър.  И тук е прав министър Ананиев, но явно не имал предвид "ние", а само проф. Петрова. Защо проф. Петрова ли? Защото, както се твърди,  в петък тя цял ден  е била в сградата на ведомството.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7055 |15.06.2018 Само във Фрог: Здравният министър се прави на ощипана мома за безобразията в „Медицински одит“ . 15| 55423 |12.06.2018 Историк пред Фрог: Слави Трифонов изкара от равновесие Борисов . 8| 9535 |10.06.2018 Само във Фрог: Гласят Иван Гешев за зам.-главен прокурор . 4| 12180 |06.06.2018 Само във Фрог: Вижте какви съмнителни консултантски договори се сключват в МВР за мастити суми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads