Реклама / Ads
2| 7763 |11.11.2015 НОВИНИ

Само във Фрог: Туцо от „Килърите” на път да духне при братя Галеви

.
Янко Попов-Туцо
Осъденият по делото срещу бандата за мокри поръчки „Килърите” Янко Попов- Туцо е на път да духне при братя Галеви и да се отърве от справедливо възмездие. Той е поискал за пореден път да напусне ареста, за да си лекува сърцето, научи Фрог нюз от разследващи. Те смятат, че това може да се окаже първата крачка към бягството.
 

В случай, че идният вторник съдът го пусне, има огромна вероятност Туцо, който е близък със сръбския наркобос Сретен Йосич, да си „плюе” на петите и да потъне в дън земя, както направиха много бандити напоследък. Ако се случи подобно нещо, то делото „Килърите” ще се затлачи, което пък изцяло е в интерес и на другите членове на бандата, начело с Петър Стоянов-Сумиста, твърдят юристи.

Янко Попов вече е изтърпял 5-годишната си присада за участие в организирана престъпна група. Предстои ВАС да се произнесе относно повдигнатото му обвинение, свързано с убийството на Румен Рачев. За това престъпление на първа инстанция съдът в Шумен му даде 17 години затвор. Многократно Туцо прави опити да напусне ареста под претекст, че не се чувства добре и трябва да се лекува навън.

До този момент магистратите отхвърляха това искане с мотив, че за клиента на Темида се полагат нужните грижи. Медицински документи доказаха, че той е един от най-обгрижваните арестанти изобщо в страната. На Попов са му правени десетки изследвания и експертизи - скенер, ехография, кардиограми, проверки на кръвта, урината и т. н. Докато е бил в Шуменския арест прокуратурата е наредила да му се даде апарат за дишане. Специално за него е била променена ел. мрежата, така, че да се подава в стаята му 220 волта ток и въпросният апарат да може да работи.

По време на целия процес е имало лекар до заседателната зала, който да реагира на мига, в който Туцо или някой от аверите му се оплаче от неразположение. Има данни, че медицински екипи са го посещавали дори по два пъти на ден, като лекарите не намирали нещо нередно и предимно са му давали диазепам. Становището на различни светила в медицината са , че ако Туцо си пие лекарствата и изпълнява препоръките на лекарите, състоянието на подсъдимия няма да се влоши. Оказва се, че лекарствата и всички медицински манипулации са били безплатни за членът на бандата „Килърите”.

Има данни, че Янко Попов е качил 20 кг. откакто е зад решетките. Въпреки оплакването, че трудно диша, той не спирал да пуши. Туцо се оплаквал, че затвореното пространство и обездвижването му пречат да свали килограмите. Братя Галеви навремето опровергаха тази теза, тъй като те излязоха от ареста в много добра атлетична форма. Твърди се, че за да усложни нещата, Янко дори отказвал да излиза на разходка.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4776 |10.11.2015 Сливенската МБАЛ: Димитър не е правил опит за самоубийство . 16| 9111 |10.11.2015 Доц. Христова за Фрог: Мъжете имигранти се завръщат, жените – не . 18| 5679 |10.11.2015 Т. Николов за Фрог: Руската църква може да стои зад скандала с Вартоломей . 0| 5716 |10.11.2015 Убиецът на ученичката в Сливен пробвал пак да се самоубие, от болницата опровергаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads