Реклама / Ads
17| 13308 |18.06.2015 НОВИНИ

Само във Фрог: Заради ген. Шивиков гори ген. Сертов

.
Бр. генерал Борислав Сертов
" Не можеш да имаш началник на Военна полиция, който да вкарва генералите в прокуратурата без да ти докладва..." Тези думи на премиера Бойко Борисов по случая с ген. Шивиков парят под краката на военния министър Николай Ненчев и според наши източници той ще предприеме смяна на шефа на военна полиция бр. ген. Борислав Сертов.
 
Най-вероятно бр. ген. Сертов няма да бъде уволнен, защото е един от доказалите се професионалисти в Българската армия. Възможно е той да бъде назначен за главен инспектор на министерството на отбраната на мястото на излизащия в пенсия ген. Петър Петров. Така и вълкът ще е сит и агнето цяло, коментираха още нашите източници.

Друго е по-важно - военни експерти твърдят пред Фрог, че сигналът на военна полиция въобще не е бил анонимен. За него са знаели в политическия кабинет на Ненчев. Това според източниците ни е и една от причините да бъде уволнен шефа на този кабинет полковник от резерва Илия Налбантов само преди няколко дни.Всичко се знае, само че и Ненчев и ръководството на МО замитат гузно с приказки и обещания случая.

Пак нашите източници подсказват, че за премиерсокото решение по оставката на ген. Шивиков, са изиграли огромна роля позициите на шефа на СВ ген. Андрей Боцев и на президентския военен съветник ген. Атанас Самандов.

Ами ако ген. димитър Шивиков има и други прегрешения освен ремонта на апаратамента в София. Тогава как ще реагира министърът на отбраната. Този пък въпрос  обикаля и се коментира сред служители на Служба военна полиция в София.

"...Да съсипем кариерата на такъв офицер!? Като те моля, разбирай, не можеш да имаш началник на Военна полиция, който да вкарва генералите в прокуратурата без да ти докладва. Още повече, ако за друго министерство бих си го представил, за военното министерство, където йерархията е вертикална, не ми се вижда правилно. И Президентът, разговаряхме по тази тема с него, е разтревожен. Така че, господин министър, ще ми се да чуят колегите и Вашето мнение и, съответно, да ме подкрепите или обратното. Ето това са думите на премиера на заседанието на правителството вчера.

Това е един доблестен български генерал. Трябват промени в закона. Ако аз го отстраня от длъжност, после не мога да го възстановя. Всичко това заради един анонимен сигнал. Това е недопустимо. Твърдо стоя зад генерал Шивиков и ще разговарям с различните парламентарни групи, за да инициирам законови промени", категоричен  бе  министърът на отбраната след дъжд качулка на няколко пъти, включително и днес по БНТ.

Дарин Драмски
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 4288 |18.06.2015 Бащата на шивачката с хероина: Стана наркотрафикант заради кредити . 8| 4679 |17.06.2015 КЕВР: Цените на стоките не скачат заради цената на тока . 16| 5213 |17.06.2015 Янаки Стоилов: Важно е не само раждането на деца, но и отговорното родителство . 0| 4989 |17.06.2015 Син на бивш шеф на банка се самоуби

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads