Реклама / Ads
0| 6904 |27.04.2007 НОВИНИ

Съпругът на Емилия Масларова доставял бензин и газьол на социални институции

.
Фирма на съпруга на министър Емилия Масларова е печелила обществени поръчки за доставка на бензин и газьол на социални институции в Старозагорско. Това обяви по време на петъчния парламентарен контрол депутатката от ДСБ Антонела Понева.
 
Само за една година фирмата, която е регистрирана с предмет на дейност счетоводство и одит, е получила повече от 5 млн. лв. Конкурсите за обществени поръчки не са били обявявани, за да спечели фирмата на съпруга на социалната министърка, твърди Понева. Според нея това не е нарушение на закона, но има конфликт на интереси. В други държави при такива случаи се подава оставка, убедена е народната избраничка от парламентарната група на Иван Костов.
В отговор министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова заяви, че е грешно да се смята, че роднини на членове на кабинета не могат да работят. „Нямам никакви притеснения за това, което правят съпругът ми и синът ми, фирмата няма нищо общо с дейността на социалното министерство”, каза тя. Масларова призова депутатите от ДСБ да не я провокират да каже какво правят съпруги на бивши премиери с фирмите си.
Само преди седмица беше проведено заседание на Съвета за координация между Комисията за борба с корупцията към НС, Комисията за превенция и противодействие на корупцията към МС и Комисията за борба с корупцията към ВСС, на което присъстваха и представители на ВКП и на Агенцията за обществени поръчки. Тогава стана ясно, че са наложителни законодателни промени в Закона за обществените поръчки. Като значим проблем беше посочено изпълнението и неправилното прилагане на нормативната уредба. В препоръките се казваше, че трябва да се прецизира прилагането на текстове, отнасящи се за участието на свързани лица в обществените поръчки. Беше изтъкнато също, че е необходимо създаване и контрол по изпълнението на вътрешни правила, изготвени от възложителя на конкурса за обществена поръчка, както и за необосновано прекъсване на процедурата по възлагане на обществени поръчки. (ФН)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 150 |19.04.2024 Главчев пристигна при президента . 0| 277 |19.04.2024 Политологът доц. Петър Чолаков: Президентът да ги остави да се варят в собствен сос! . 0| 196 |19.04.2024 Петър Витанов: Отчайващата политическа картина ще продължи да отблъсква избиратели . 0| 250 |19.04.2024 Атанас Запрянов: Премереният удар на Тел Авив дава възможност за деескалация в Близкия изток

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads