Реклама / Ads
2| 5604 |09.06.2016 НОВИНИ

Съпругата на конституционния съдия Румен Ненков фаворитка на ГЕРБ за КЗК

.
Депутати номинираха 11 кандидати за членове на новия състав на Комисията за защита на конкуренцията. Днес изтече крайният срок за внасяне на кандидатурите в деловодството на Народното събрание.
 

11 бяха кандидатите за членове на КЗК и при провалената преди три месеца процедура. Тогава номинацията на ГЕРБ за председател на Комисията – премиерският съветник и бивш главен секретар на МС Росен Желязков изненадващо си направи отвод. ГЕРБ издигат за председател на антимонополния орган дългогодишният заместник-кмет на София Юлия Ненкова, която е съпруга на конституционния съдия Румен Ненков и майка на депутата от партията-мандатоносител Александър Ненков. Георгица Стоянова, директор на правната дирекция на Министерство на отбраната, е втората номинация на ГЕРБ, съобщава БГНЕС. Различни депутати от Реформаторския блок издигат също две кандидатури – на експерта на Центъра за либерални стратегии Георги Ганев и на Красимир Витанов, който ръководи държавна фирма от портфолиото на министъра на икономиката и председател на СДС Божидар Лукарски.

 

Патриотите са номинирали заместник-министърът на отбраната Димитър Кюмюрджиев. Две кандидатури за членове на КЗК имат и депутати от БДЦ – това са Красимир Зафиров и Стамен Гърбелов. От левицата издигат Анна Янева, бивш заместник-министър на икономиката и бивш председател на БСП-София. Председателят на ДПС Мустафа Карадайъ е номинирал бившия конституционен съдия и университетски преподавател Пламен Киров. От АБВ са номинирали адвокат Николай Илиев, а независимият депутат Муса Палев е номинирал Кирил Дойчинов. Кандидатите за членове на КЗК ще трябва да се явят на публично изслушване от Комисията по икономическа политика на НС. Изборът на нов състав на антимонополния орган ще стане в пленарна зала. От 11-те кандидати, депутатите ще трябва да изберат седем, които ще са новите членове на КЗК.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4209 |07.06.2016 Съюзът на съдиите на нож с ВСС заради съдия Бельова . 2| 3953 |03.06.2016 Закопчаха съпругата на полиция, заподозрян за смъртта на родителите си . 0| 4073 |30.05.2016 Конституционният съд подхваща втората пенсия . 11| 5487 |28.05.2016 Съпругата на Ценко Чоков: Страхувам се за живота си

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads