Реклама / Ads
0| 4027 |24.04.2017 НОВИНИ

Сарафов: Не разследваме шефовете на КЕВР

.
Към момента не се разследва настоящият състав на КЕВР. Това каза пред журналисти зам.-главният прокурор Борислав Сарафов във връзка с образуваното досъдебно производство срещу длъжностни лица – членове на Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВР), за престъпления по служба, предаде „Фокус“.
 
„Става въпрос за разследване, което е на СГП. Разследва се дейността на длъжностни лица от КЕВР. Става въпрос за длъжностно престъпление в по-предходен период. Към момента не се разследва дейността точно на този състав на КЕВР“, уточни той. „Става въпрос за сключени неизгодни договори и длъжностни престъпления от членове на КЕВР. Разбира се към момента няма привлечени обвиняеми лица, но се събират доказателства. Дали ще се съберат такива, или не е въпрос на доказателства и преценка след техния анализ“, поясни Сарафов.

Той не пожела да коментира по същество какво разследват и отново поясни, че към момента не се разследва настоящият състав на КЕВР. „Не изключвам разследването да се разпростре в по-голям период. Не бих искал да коментирам конкретни детайли от разследването, за да не попреча на същото. То би било далеч по-ефективно ако се проведе в някаква степен в рамките на служебната тайна“, допълни той.
На въпрос дали се разследва Ангел Семерджиев, бивш председател на КЕВР, който беше уволнен през 2013 г. от тогавашния премиер Бойко Борисов, Сарафов коментира: „Не бих искал да отговоря нито положително нито отрицателно“. Във връзка с това дали разследването е от този период зам.-главният прокурор отговори по същия начин.
Относно това колко папки ще бъдат иззети, Борислав Сарафов заяви: „И към момента не сме иззели, но както казах разговаряхме с председателя на КЕВР и с експерти от комисията, които ни оказаха необходимото съдействие. В момента колегите от ДАНС, които ни придружават и помагат останаха, за да уточнят всички детайли за предоставяне на кореспонденцията“, каза още Борислав Сарафов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 7300 |04.04.2017 Само във Фрог: Опорно-двигателни заболявания тръшнаха шефовете на секретни служби в Пловдив . 5| 4119 |03.04.2017 Путин: Разследваме тероризъм в Санкт Петербург (Видео и Снимки 18+) . 2| 4033 |20.03.2017 Президентът говорил с шефовете на спецслужбите за изборите . 1| 3877 |01.03.2017 Махат зам.-шефовете на полицията в 4 града

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads