Реклама / Ads
0| 4348 |30.05.2022 НОВИНИ

В Сарафово и Елхово настаняват временно украинските бежанци

.
Временно настаняват украинските бежанци в буферни центрове в Сарафово и Елхово.
 

Това съобщи във видеообръщение вицепремиерът Калина Константинова, цитирана от Българската национална телевизия. 

 

“От началото на войната у нас са пристигнали над 300 000 души. От тях временна закрила и подслон са получили 1410 хиляди души - два пъти повече от населението на Велико Търново. за три месеца ние полагаме ежедневни и напълно непредвидени грижи за над 110 хиляди души. Да, сигурно има хора, които са получили социални помощи със закъснение. Сигурно има такива, за които е трябвало известно време да се организира лечение. Сигурно е имало и такива, които не са успели да запишат децата си на детска градина. Но нима това не се случва всеки ден с българите? Днес заставам пред вас и българи, и украинци, с пълната увереност че екипът на националния щаб, всички областни управи и местни центрове, направихме повече от невъзможното, за да подсигурим на хората, бягащи от война, топъл дом и сигурност. Направихме всичко възможно да не разпъваме палаткови лагери, както е в останалите държави”, посочи Константинова. 

 

По думите й властите ясно са заявили, че България не може да си позволи повече да издържа украински граждани в хотелите на първа линия по морето и са очаквали да получат разбиране. Вместо това обаче са получили редица от персонални искания от част от бежанците, които не е имало как да изпълнят. 

 

“От самото начало бе съобщено, че тази мярка с хотелите е временна и цели да им даде време, с което да си стъпят на краката. за наше огромно разочарование получихме редица персонални искания, които категорично няма как да бъдат удовлетворени. И тук далеч не говорим за уязвими групи, които имат най-малко изисквания. за всички останали хора с временна закрила съобщавам: след като не получихме достоверна и навременна информация, след като до последно не обяснявате на екипите и медиаторите на терен - прекратяваме интеграционния план настаняване на бежанци. Всички, настанени в хотели, ще бъдат прехвърлени в буферните центрове в Сарафово и Елхово", каза Калина Константинова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3147 |18.05.2022 МС реши: Настаняват украинците в държавни почивни бази . 5| 3132 |18.12.2021 Полицай с 2,5 промила алкохол е задържан в Елхово . 9| 3301 |29.10.2021 Изписват те от болница и веднага умираш. Да, случва се в Елхово . 5| 3219 |20.08.2021 Увеличаване на мигрантския натиск отчитат от Гранична полиция в Елхово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads