Реклама / Ads
0| 3251 |06.04.2022 НОВИНИ

Сърцераздирателно решение: Зоологическата градина в Харков ще умъртви лъвовете и тигрите

.
Шефът на зоопарка в Харков Украйна каза, че може да се наложи да вземат сърцераздирателното решение да унищожат своите лъвове, тигри и мечки след многократен обстрел от руски войски. Има опасения , че в противен случай дивите зверове ще избягат в разрушения Харков, заплашвайки местните хора, които вече живеят в ужасяващ страх от ракетите и бомбите на Владимир Путин.
 

Техните клетки са пробити от повече от пет седмици обстрел в адската военна зона и е „чудо“, че не са избягали.


Собственикът на зоопарка Александър Фелдман каза пред украински медии: „Още един обстрел - и лъвовете, тигрите, мечките, обезумели от страх, може да се освободят и да отидат към Харков или към близките села.


„Не можем да допуснем това. Днес нямаме друго решение на проблема."


Зоологическата градина, наречена Feldman Ecopark, е евакуирала някои животни, включително кенгурута.


Отчаяно се стремят да преместят по-големите хищници в Полтавска област в стар комплекс за езда, но шефът на зоопарка се опасява, че няма да е възможно.


„Ако не успеем, единствената опция, която ни остава, е да приспим хищниците“, каза той, описвайки го като „единствена възможност“.


"Невъобразимо е болезнено да се говори за това, но основният приоритет сега е животът на хората."


Той добавя към видео, което е споделено на уебсайта на зоологическата градина и на страницата на зоологическата градина: „След вчерашния масивен обстрел от ракети и самолети, зоопаркът е практически унищожен.


„Цялата инфраструктура е разрушена. По някакво чудо тигрите и лъвовете са оцелели. Клетките им са силно повредени.


„До тази вечер ще решим или да приспим мечките, или да ги преместим. Ако има някакви идеи, може би ще спасим някои и ще се опитаме да спасим малките ягуари. Може би ще спасим малки пантери. Но всички други животни вероятно ще бъдат унищожени.", казва той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 4179 |09.12.2021 СРС в решение: Точкова не е главен съдебен инспектор, актовете ѝ са незаконни, отива на прокурор . 19| 3652 |27.04.2021 Революционно решение: 100% машинно гласуване на следващите избори . 1| 3184 |18.12.2020 Решение: Парламентът опрощава наемите на спрели бизнеси, ползващи държавни имоти . 5| 4597 |30.11.2020 Важно решение: Вторият срок започва по различно време за различните класове

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads