Реклама / Ads
17| 4461 |04.08.2010 НОВИНИ

САЩ ни харесали нов шеф на митницата

.
Американският посланик в София харесал за шеф на митницата ни 42-годишния Красимир Катев, се носи из нейните коридори.
 

Джеймс Уорлик лансирал идеята си за бившия зам. финансов министър на НДСВ в средата на юли пред първите мъже в правителството, пише 24 часа . Вчера “24 часа” попита вицепремиера и финансист №1 Симеон Дянков, който отговаря за митниците, какво е отвърнал на дипломата. “Не бих могъл да коментирам слухове. Въпросът за евентуална смяна на директора на агенция “Митници” не е обсъждан”, лаконичен бе Дянков. Според отлично осведомени обаче в правителството били силно смутени от лобирането за царски кадри, тъй като Уорлик дал идея да се назначи за министър и още един от хората на Симеон. Източниците ни се въздържат засега да посочат второто име от НДСВ. От посолството на САЩ в София бяха лаконични: “Всички назначения на ръководни постове в българската държава се решават и извършват от българското правителство.”

Преди време пред “24 часа” бившият шеф на митницата Емил Димитров-Ревизоро призна, че получил назначението си в английското посолство. Засега митниците не успяват да се справят с конрабандата на цигари, което признава и самият Танов. Според ресорния вицепремиер Симеон Дянков обаче била добра събираемостта на на ДДС от вноса и акциза от алкохол и имало подобрение при този от горива. Слухове за рокади по митниците има отдавна. Те се разгоряха пак, след като премиерът Бойко Борисов наскоро обяви, че ако ген. Танов не се справи с приходите и не заработи по-добре с МВР, ще бъде сменен. Танов е в отпуск. Той не вдига телефона си и не бе открит за коменар. Някои предричат трудна раздяла с поста му, защото би могъл да разкрие добре пазени тайни по митниците.

Около кандидатурата на Катев анализатори видяха и "за" и "против"
. Най-голям плюс била отличната му квалификация, в т.ч. и в САЩ. Те дори твърдят, че това е една от причините посланикът да го припознае като човек, който да се заеме с митниците. Други обаче смятат, че ако той бъде одобрен и приеме поста, веднага ще бъдат припомнени бизнес и приятелски връзки с бившия финансов министър Милен Велчев и с ексшефа на митниците Асен Асенов. (24часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6281 |04.08.2010 “Тракия” потъва . 65| 6508 |03.08.2010 И "Килърите" на свобода, шамар за МВР . 17| 17638 |25.12.2012 Благословена да е Коледа, Бог се роди! . 12| 7648 |06.11.2010 Задържаха бандит при обир на банка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads