Реклама / Ads
7| 5117 |07.01.2011 НОВИНИ

Цветанов, Дянков и Танов: Няма да се женим!

.
Цв. Цветанов
Те не отрекоха, че сутринта са говорили с Бойко Борисов, но отказаха да съобщят дали той ги е накарал да се появят вкупом пред медиите.
 

Двамата вицепремиери Симеон Дянков и Цветан Цветанов и шефът на агенция "Митници" Ваньо Танов се събраха в митницата в Гоце Делчев и демонстрираха уважение помежду си, пише 24 часа. Тримата дойдоха да проверят заловените на пункта 3 тира с 12 млн. къса цигари. Те не отрекоха, че сутринта са говорили с Бойко Борисов, но отказаха да съобщят дали той ги е накарал да се появят вкупом пред медиите. "Заловеното количество цигари е много голямо и затова си струваше да сме заедно тримата. Аз пътувах към Гоце Делчев, минах през Банско и взех Цветанов, където почиваше, обясни Симеон Дянков.

МВР шефът отказа да коментира изнесените СРС, защото не се знаело кой е източникът и дали въобще е имало такива разговори. Танов пък обясни, че за него няма скандал. "Не съм обвинявал Цветанов. Ние след малко пак можем да спорим по разни въпроси, свързани с работата. Това обаче не е важно. Важни са резултатите и те се виждат в цифрите. Цветанов не ме е натискал за никакви фирми, обясни митническият шеф. Той уточни, че в споменатите в СРС-тата фирми има образувани производства срещу тях. Срещу "Лукойл" имало образувано производство за спестен ДДС, но те са платили 12 млн. и сега течал съдебен спор за размера на лихвите. Имало и проблем с оцветено гориво, с което са заредени детски градини, и от него били събрани 300 000 лв. допълнителен акциз. "Няма да се женим. Събрали сме се всеки да си върши работата и да има общ положителен резултат", вкупом казаха тримата.

"В МВР дори си повишаваме доста тон на моменти, но са важни постигнатите резултати", обясни Цветанов
. Той отрече да е оказвал натиск на ексшефа на Югозападна митница Николай Шушков, който съставил акт на "Лукойл". "За първи път чувам такова нещо. Има много други неща, които са свързани с г-н Шушков", лаконичен бе Цветанов. Той каза, че дори да са истински изнесените СРС-та, не се чувства обиден от това, което е чул. Не можел да се сърди нито на Дянков, нито на Танов. Според него България от два месеца е в предизборна кампания и заради нанесените удари на организираната престъпност и контрабандата се активизирали мафиотски групировки, пострадали от нея Митническият шеф Танов обясни, че не може да си спомни дали наистина е говорил тези неща, тъй като това било отдавна. На ден провеждал по няколко разговори с Дянков и не знаел какво точно му е казвал.

Финансовият министър Дянков от своя страна също не си спомнял какво еговорил преди 8 месеца. По предварителни данни за миналата година заложеният в актуализирания бюджет фискален резерв от 4,5 млрд. лева се оказвал, че е доста по-висок и стигал 6 млрд. лева. (24 часа)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 4870 |06.01.2011 Няма конфликт между Цветанов и Дянков . 25| 5133 |02.01.2011 Цветанов: В момента съм само вицепремиер и министър . 12| 6012 |30.12.2010 Дянков: Танов остава! . 19| 5560 |30.12.2010 Танов: Не бяхме подготвени за контрабандата на цигари в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads