Реклама / Ads
11| 4866 |06.01.2011 НОВИНИ

Няма конфликт между Цветанов и Дянков

.
Симеон Дянков
Според Симеон Дянков няма конфликт между него и вътрешния министър Цветан Цветанов.
 

Това заяви самият той в коментар на изнесените данни за разговори между него и шефа на Агенция „Митници” Ваньо Танов и заместника си Владислав Горанов.

Дянков допълни, че е доволен от работата на Горанов, а Танов остава шеф на Митниците, съобщи Дарик радио.

Вицепремиерът заяви, че не се притеснява, че е подслушван.

Запитан дали е съгласен, че министрите трябва да бъдат подслушвани той заяви: „Трябва да има контрол, но какъв трябва да е типът контрол, самото общество и парламентът трябва да реши“. Той отказа да коментира дали има натиск определени фирми да не се проверяват.

Дянков обясни, че България се справя много добре с контрабандата. 252 милиона къса цигари е хванала само Агенция „Митници“ за 2010 година, това е с около 30 пъти повече в сравнение с предишни години, заяви Дянков. На въпрос дали приема идеята митниците за постигнатите резултати да се отчитат по-често, подобно на МВР Дянков отговори само: „Митниците се отчитат на мен на всеки две седмици, аз пък се отчитам на премиера на всеки две седмици и от тази гледна точка има достатъчно отчетност и това показват резултатите на митниците – 101% изпълнение за 2010 година. Каквото смятаме, че е нужно да се прави публично – го правим. Всеки месец излизат резултатите на митниците на техния сайт“.

„България, от гледна точка на дълг спрямо БВП, ще е втора в Европа след Естония и по този начин надминаваме Люксембург през 2010 година и ще бъдем сред първите 5 държави по бюджетен дефицит за 2010 година. Това означава успех. Аз винаги работя достатъчно и резултатите започват да се виждат. Това беше една трудна година за всички финансови министри по света. Резултатите показват, че България има една от най-добрите фискални политики в целия ЕС“, заяви още финансовият министър. Той прогнозира, че през 2011 година дефицитът ще е под 3 %.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 37| 10142 |03.01.2011 Арестуват Цветан Цветанов . 14| 5459 |02.01.2011 Политическа партия иска защитна стена между България и Турция . 25| 5128 |02.01.2011 Цветанов: В момента съм само вицепремиер и министър . 12| 6012 |30.12.2010 Дянков: Танов остава!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads