Реклама / Ads
37| 10143 |03.01.2011 НОВИНИ

Арестуват Цветан Цветанов

.
Цветан Цветанов
План за арест на вътрешния министър Цветан Цветанов кроят кръгове в опозицията, мафията и около президента Първанов. Заговорът планирал няколко варианта за действие.
 

Заговорът предвижда веднага след Нова година да стартира невиждана компроматна война срещу вицето на премиера Бойко Борисов.
Злоупотреба с власт и служебно положение са сред основните мотиви да се иска арестът или поне отстраняването на Цветанов от поста, научи „Торнадо” от източници, близки до контраправителствени среди. Очаква се на бял свят да се появят разкрития за далавери за над 100 млн., в които е замесен министърът на вътрешните работи. Пред
тях обвиненията отпреди два месеца за присвоен 1 млн. евро като гаранция пред някакъв белгийски фонд, осигурени от Алексей Петров, били като другарска закачка. Също и скандалите около придобитите от семейството му имоти. Десетките милиони били осигурени от контрабандни канали.

За това предупреди самият Октопод – Трактора Алексей в интервю по скайпа за Мартин Карбовски по Нова телевизия. Свитата му, начело с вожда на РЗС Яне Янев и неговия заместник Атанас Семов, вече готвела разобличителни прес конференции и мащабни медийни изяви. Борците за справедливост щели да доказват, че въпросните огромни средства от контрабандна дейност щели да се влеят в предизборната кампания на ГЕРБ и на още някои сателити на Бойковата партия. Юристи щели да аргументират исканията за арест и оставка на министър Цветанов. Противниците на сегашното управление и най-вече мафиотските структури бързат да дестабилизират страната, преди да е започнал работа Специализираният съд срещу организираната престъпност. В кампанията се вкарва значителен финансов ресурс, включително и за обезпечаване на медии, съобщиха източници на „Торнадо”.

Заговорът планирал няколко варианта за действие.


Първият: тотално дискредитиране и настояване за арест на вътрешния министър. Целта е дестабилизация на правителството и управлението на ГЕРБ, протести в София и страната и в крайна сметка - предсрочни избори. Вариантът включва към икономическата криза да се прибави и политическа, а това да доведе до съставянето на служебен кабинет, предложен от президента Първанов.

Вторият вариант предвижда компроматна война в месеците преди изборите за президент и местни органи на властта, вбиване на клин между ГЕРБ и „Атака”, Бойко Борисов и Волен Сидеров. Цветан Цветанов трябвало да бъде изолиран от олитическия процес на всяка цена. БСП и РЗС щели да поискат вот на недоверие заради случая в Горнооряховската болница, където полицаи превишили правата си, а доктори били подслушвани със СРС-та и унижавани. За полицейския произвол политици от опозицията щели да сезират всички възможни институции на Евросъюза, включително и Жозе Барозу, председател на Европейската комисия. Преди десетина дни премиерът Борисов заяви в свое интервю, че именно Цветан Цветанов най-вероятно ще е кандидатът на ГЕРБ за държавен глава на изборите наесен. Той определи компроматите и нападките срещу него като реакция на кръгове, чиито интереси са засегнати от дейността на МВР. На свой ред президентът Първанов обяви, че страната се управлява от слаб премиер, а полицейските акции са неефективни и показни. Първанов обяви също, че е готов да инициира референдум за АЕЦ – Белене заедно с изборите за президент, кметове и общински съветници.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5131 |02.01.2011 Цветанов: В момента съм само вицепремиер и министър . 29| 5033 |28.12.2010 Цветанов: Тройната коалиция не си е свършила работата . 43| 5434 |23.12.2010 Цветанов: Влизането в Шенген през 2011 е реалистично . 5| 5199 |23.12.2010 И. Фидосова: Опозицията провали изслушването на Цветанов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads