Реклама / Ads
5| 3217 |18.08.2021 НОВИНИ

САЩ изтегли всички хора от посолството си в Кабул

.
Джо Байдън
Съединените щати са завършили изтеглянето на служителите на посолството си от Кабул. Вчера американската армия е евакуирала около 1100 американци, а общо евакуираните от началото на операцията са над 3200.
 

На първата си пресконференция, след като завзеха властта в Афганистан, талибаните обявиха, че няма да дават подслон на чуждестранни бойци, не искат врагове вътре и извън страната, ще работят за сформирането на правителство и жените ще се радват на права, съобразно законите на шариата.

 

Президентът Джо Байдн се върна в Белия дом на фона на растящо неодобрение след последните събития в Афганистан. Рейтингът му е спаднал със 7 процентни пункта и достига най-ниското си равнище, показва проучване на Ройтерс/Ипсос.

 

Байдън обсъди по телефона ситуацията с британския премиер Борис Джонсън. Лондон обяви, че ще предложи убежище на 20 000 афганистанци. Британски военен самолет междувременно кацна успешно в Англия с евакуирани на борда си, допълва БНТ.

По информация на външното ни министерство към момента шестима български граждани също очакват евакуация от Кабул.

 

Властите във Вашингтон бяха съвсем наясно, че талибаните могат да поемат контрола над Афганистан, но не си представяха, че това ще стане толкова бързо. Това заяви съветникът на президента Джо Байдън по национална сигурност Джейк Съливан.

 

Президентът на САЩ Джо Байдън поема пълна отговорност за всичко, което се случва в момента в Афганистан, и за решенията, взети от американското правителство. Президентът поема отговорност не само за решението за изтегляне на американските войски в Афганистан, но и за "целия хаос, настъпил по време на евакуацията", както и за цялото "кръвопролитие, което се случва в момента" в Афганистан".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 17| 9113 |16.08.2021 Ива Митева за побоя: Поканих младите хора на заседанието в НС, за да погледнат в очите Маринов и Терзийски. Очаквам страстите да са силни . 2| 3028 |16.08.2021 Петър Витанов: Няма как хората да не провиждат Борисов зад полицейските палки и щикове . 17| 25460 |15.08.2021 Антон Кутев: До такава степен се усмърдя цялата тази държава, че хората ще влязат по кабинетите и ще изхвърлят . 36| 5382 |15.08.2021 За хора с нерви! Бившите шефове на МВР един след друг се оправдават за ужаса под колоните на МС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads