Реклама / Ads
3| 3058 |01.06.2021 НОВИНИ

SatGeo е победител в първия съвместен демо ден на Innovation Starter Accelerator и Софийска вода, част от Веолия

.
На 31-ви май в София Тех Парк се проведе финалният демо ден на кохорта 3/2021 на Innovation Starter Accelerator - Green Startups Demo Day. Събитието се реализира под патронажа на Европейска инвестиционна банка.
 

Една година по-рано  Софийска вода, част от Veolia, подписа 5-годишен меморандум за сътрудничество с агенцията за иновации Innovation Starter и нейната акселераторска програма за pre-seed финансиране.

 

В съвместната кохорта, която е трета поредна за акселератора, кандидатстваха над 80 компании, от които 6 бяха одобрени за акселераторската програма, а до успешно завършване достигнаха 5 екипа - CW Engineering, Ridotek, InnovaOne, SatGeo и Smart Water.

 

Финансиране в размер на 25 000 евро за развитие на проекта си от Innovation Starter Accelerator ще получи стартъпът SatGeo.

 

Награденият проект развива технология, базирана на сателитни изображения, които помагат за ранно откриване и превенция на аварии по водопроводната мрежа. Компанията се ръководи от Биляна Николова, експерт с опит в разработването на технологични решения във водния сектор. С екипа си от ГИС  и специалисти в областта на обработката на сателитни изображения и инженери, те разработват иновативна технология, която за момента няма конкурентен бизнес модел в нашия регион.

 

Компанията на второ място е младата InnovaOne, проект на ученици и техния учител от гр. Харманли, които развиват сензорна технология за мониторинг на въздуха и водите, достъпен за крайните потебители чрез мобилно приложение в реално време.

 

И двете компании ще получат техническа подкрепа и достъп до инфраструктура за развитие на проектите си от “Софийска вода” АД и “Веолия сълюшънс България“ ЕАД.

 

В журито на демо деня участваха ключови мениджъри от Софийска вода АД, част от Веолия, Столична общинска агенция за инвестиции и приватизация, Аурубис България и Иновейшън Стартър.

 

При връчването на наградите Франсоа Деберг, Директор на Веолия за България, подчерта значението, което иновативните решения и подкрепата им имат за екологичната трансформация на икономиките. Останалите три отбора-финалисти получиха предметни награди и грамоти.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3236 |22.05.2021 Затопля се времето в първия от серията почивни дни . 6| 10704 |21.05.2021 Ген. Валери Григоров: Борисов беше първият главсек, който дойде ”от околовръстното” по силата на политическо назначение . 28| 5273 |01.05.2021 Антоанета Христова запя песента на ГЕРБ. Партиите не могли да съставят правителство, а победителят бил опозиция . 0| 2950 |01.05.2021 Слънцето ни се усмихва в първия майски ден

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads