Реклама / Ads
19| 13875 |23.04.2021 ГЛАСЪТ

Сатирите на Борисов и краят на вакханалията

.
Вакханалия...
Митът за Борисов – човекът от народа и бог на ГЕРБ - рухва. Трябваха ни 15 години да стигнем до този момент, което повод за срам. Той все още не приема фактите. Продължава с демагогията и лъжите - главните му оръжия. Днешната му изява от къщата в Банкя, където бе събрал политбюро на ГЕРБ показа точно това.
 

Патология е да твърдиш, че ще подаряваш ваксини и ще ваксинираш „нашите братя“ в Северна Македония и Западните покрайнини, когато Сърбия прави това от месеци, а и по ваксинирането ни води значително. Но Борисов лъже, за да изглежда готин, а край него тела с маски кимат угоднически. Пред тях е уплашен за властта си и чекмеджетата човек, решен на всичко, включително да ги използва, както му е изгодно. Наистина ли не го осъзнават?

 

Борисов е като ранено животно, притиснато в ъгъла. Ще използва всичко: лъжи, манипулации, злоба, подлости, корупционни техники… И до кръв може да се стигне, повярвайте. Награбени са милиарди и грабителите са готови да минат през трупове, за да ги запазят.






Солженицин написа че диктатурата се крепи на репресии, страх и лъжи и се страхува най-много от сатирата, смеха и възмездието. Възмездието чрез закона.

 

Борисов стана за смях и с това сам беляза края на мита за неговото управление. Джипката, Мата Хари, „ебал съм ги с 200“, „проста кърджалийска п..ка“, седнал край пътя на някакъв пън, монолози край дувара и сценки с болен десен крак и патерица в лявата ръка… Мълчанието на психиатрите вече не му помага, вреди и на обществото.

 

Борисов се страхува. Знае за какво може да му се търси сметка и това го вади от обувките. Нужен му е хор от сатири, които да възпяват бога в негово лице. Всичко това се разиграва в рустикална обстановка и носи оптимистична атмосфера, обратно на реалността, подобно на съвременна трагикомедия.

 

Така си отиват диктаторите. Но сатирите – те с какви вълнения и надежди играят тази роля?

 

Ще припомня: през 186 г п.н.е. сенатът в Рим забранява станалата модна тракийска традиция да се празнува в чест на Дионисий (Бакхус). Причината е в прекаляването от един път в годината празнествата да стигнат до пет пъти в месец и превръщането им в пиянски сборища, масови оргии и други перверзии, считани за неморални в Рим, също и в древна Гърция. По името на Бог Вакх празненствата са наричани вакханалия. Стига се обаче до ужасни трагедии, жертви и погроми.

Това ли искат сатирите на Борисов?

 

Д-р Димитър Попкутуев

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 43| 14599 |18.04.2021 Политическа радиация! Борисов контраатакува – аз съм добрия, а вие идвахте при мен . 52| 25464 |15.04.2021 Защо Борисов се панира и изпрати ”калинка” да внесе оставката му . 33| 15142 |09.04.2021 Единайсет оръжия на Борисов за убиване на опозицията . 63| 14575 |30.03.2021 Борисов в Бяла: За шкембетата на опонентите и други бисери

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads