Реклама / Ads
16| 4806 |15.11.2010 НОВИНИ

Сблъсъци в Несебър; всички са на провлака

.
Напрежението заради предстоящото събаряне на незаконни постройки расте. Протестиращи и кмет се събраха в жива верига на провлака към Стария град. По-късно министър Росен Плевнелиев, заяви че регионалното министерство ще спази законите на България, за да неизпадаме в хаос.
 

Разрушителни дейности срещу незаконни обекти в Стария Несебър започват днес. Жителите му се заканват да направят жива верига още на провлака, за да спрат техниката, с която ще разрушават постройките им. те протестират и срещу двойните стандарти, твърдейки, че всеки, който е имал връзки и контакти, е успял да узакони хотели и къщи, с височина доста над разрешената.

Нощес е имало 4-ма арестувани и сблъсъци с полицията, която се е опитала да изкара колите на протестиращите от провлака към Стария град. "Зимата идва, не може да се постъпва така с хората, искаме дискусия", настояват протестиращите пред БТВ.

"Тези, които си направиха големите хотели, си ги узакониха, а тези, които си направиха една-две схлупени къщурки, сега ще останат и без тях. Стандартът е двоен", обяви в защита на съгражданите си, кметът Николай Димитров. "Ще лягаме пред колите", зарекоха се протестиращите.

По-късно министър Росен Плевнелиев, заяви че Регионалното министерство ще спази законите на България, по повод напрежението в Несебър и събарянето на незаконни надстроени части на къщи. Крайно време е българите да разберат, че най-лесното строителство е законното, коментира министърът.

Тази държава трябва да разбере, че ако иска да забогатява, ако иска да върви напред, тя трябва да дефинира своите права и да ги спазва. Без права ние изпадаме в абсолютен хаос и в крайна сметка ще се въртим и няма да вървим напред”, каза още Плевнелиев.

"Европа все повече и повече става Европа на регионите, някой ден няма да има държави, а региони, ще има градове – те ще са движещата сила на всичко. Рано или късно това ще се случи и държавата не трябва да бъде удобното извинение, а регионите, ако искат да хванат вълнàта на промяната, да бъдат така добри – вместо да се обявяват за незаконното строителство, вместо да гласуват решения, които подкрепят незаконното строителство, да излязат и да направят своя дебат, защото след 10-15 години държавите няма да играят такава роля, колкото регионите", посочи той.

Когато един град като Несебър в момента излезе и каже – ние гласувахме решение да не спазим законите, когато Общинският съвет на Ивайловград излезе с решение да не спазва законите – как очакват да получават чуждестранни инвестиции”, каза още министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 5162 |01.11.2010 Всички подписаха за пенсионната реформа . 14| 5303 |21.10.2010 Преглед на кола само след платени всички данъци . 10| 6211 |07.10.2010 Броят всички имоти на бедни и богати . 6| 6564 |29.09.2010 Еднакви глоби за всички шофьори в Европа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads