Реклама / Ads
0| 3708 |16.05.2019 НОВИНИ

Седми ден издирват Стоян Зайков

.
Стоян Зайков
Костенец остава под полицейска блокада. Седми ден прподължава издирването на 43-годишния Стоян Зайков, заподозрян за убийството на бившата си приятелка. Ново убийство разстърси вчера града.
 

Тяло на мъж беше открито в непосредствена близост до дома на Зайков. От МВР заявиха, че намереният е роднина на Зайков. Проверява се дали издирваният беглец има връзка с убийството.

 

"Издирването продължава. Все още не е открит заподозрения. Не сме спрели цяла нощ и няма да спрем, докато го не го открием. Към момента нямаме категорични доказателства, че убийствата са извършени от един и същ човек."

 

Това каза пред камерата на БТВ главният секретар на МВР главен комисар Ивайло Иванов, който даде последна информация за разследването на убийствата в Костенец.

 

"Към момента нямаме сигнал някой нещо да е чул и да е свидетел на второто убийство. Убийството е извършено с огнестрелно оръжие. Никой не е чул изстрел, никой не е видял нещо съмнително в района. Има попадения от сачми. След приключване на съдебно-медицинската експертиза ще имаме яснота", добави Иванов.

 

Заедно с него беше и директорът на ОДМВР-София старши комисар Николай Спасов. "Знаем, че назад във времето Стоян Зайков е извършвал кражби в къщата на убития, но нямаме данни за пряк конфликт и дрязги между двамата. Те са и роднини. Били са само на задравей - здрасти, като съседи, чисто човешки отношения. В полицията не са постъпвали сигнали за конфронтация между двамата. Конкретика за настъпването на смъртта и как точно е извършено убийството ще имаме по-късно през деня. Нямаме категорични данни, че Зайков е замесен в убийството. Убийствата са извършени с две различни оръжия, което не изключва варианта Зайков да има две оръжия. Ще работим и оперативно, и явно, докато не издирим Зайков. Ще бъдем благодарни на всеки гражданин, който ни помогне и подаде сигнал", призова ст. комисар Спасов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4925 |15.05.2019 Роднина на издирвания Стоян Зайков е намерен мъртъв . 0| 3844 |14.05.2019 Ветко Арабаджиев остава за постоянно в ареста . 0| 4471 |14.05.2019 Издирват преподавател от Югозападния университет . 0| 4240 |13.05.2019 Критично е състоянието на мъжа и жената, простреляни в село Трапоклово

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads