Реклама / Ads
6| 5289 |25.01.2024 НОВИНИ

Седми опит СОС да избере председател. ПП-ДБ издигна ново лице

.
Цветомир Петров Източник: БГНЕС
Столичният общински съвет (СОС) ще гласува три кандидатури за председател. От "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") предложиха Цветомир Петров, от "Има такъв народ" предложиха Пламен Данаилов, а кандидатът на "БСП за България" е Диана Тонова. От ГЕРБ–СДС и "Възраждане" не предложиха кандидати. 
 

"Продължаваме промяната" - "Демократична България" и "Спаси София" промениха първоначалната си номинация и вместо Борис Бонев беше издигнат Цветомир Петров.

 

Това е седми пореден опит да бъде избран председател на СОС. Преди това, местният парламент не може да заработи. 

 

Общинският съветник от ВМРО Карлос Контрера каза, че нещата не са се променили "нито на йота", след направените консултации.





Името на кандидата на "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") Петров не е коментирано с никого, подчерта Контрера.

 

Предложението, направено от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") за ротационен председател, се отхвърли, остана вариантът с временен избор на председател, припомни Контрера. Той допълни, че са изказани възражения срещу кандидатурата на "Има такъв народ" и темата е останала отворена за разговор.

 

Общинският съветник от ВМРО направи предложение за 30-минутна почивка, в която кметът на София Васил Терзиев да се присъедини, за да бъдат направени консултации с останалите политическите партии и да бъде намерен изход от това положение.





Общинският съветник от "Продължаваме промяната - Демократична България" ("Спаси София") Борис Бонев заяви в залата, че след като са в процедура по избор на председател, е редно кандидатите да бъдат поставени на гласуване. Той направи предложение за провеждане на първото гласуване, след което да се направят консултации преди втория тур. 

 

В началото на заседанието клетва положи Румен Александров от ГЕРБ-СДС, който става общински съветник на подалия оставка Любомир Минчев. 

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5233 |25.01.2024 Тръгват ли електронните трудови книжки? . 0| 4762 |25.01.2024 Депутатите приеха да има повече отчетност при парите на НЗОК . 14| 8180 |25.01.2024 86 години от рождението на Владимир Висоцки: Мрази хладния цинизъм, да му плюят в душата . 55| 8362 |25.01.2024 Ген. Съби Събев за ФрогНюз: Кремъл подкопава доверието към НАТО на българина, внася разделение сред населението

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads