Реклама / Ads
14| 6569 |22.01.2020 НОВИНИ

СЕКТОР Б на Левски: Искаме незабавна оставка на Красен Кралев

.
Красен Кралев Източник: БГНЕС
След изказването в медийното пространство на министъра на младежта и спорта Красен Кралев по отношение на национализирането на лотарията и по отношение на бъдещето на Левски, привържениците на „сините“ реагираха незабавно и публикуваха своето становище във фейсбук страницата „СЕКТОР Б“ с ясно послание към министъра, в което поискаха незабавно неговата оставка.
 

Вижте написаното без редакторска намеса:

 

"Типично по комунистически, Красен Крадлев се опитва да противопоставя и настройва големи маси хора едни срещу други, за да оправдае собствената си несъстоятелност и очевадна зависимост. Да го попитаме в негов стил – прекръстеният ФК Литекс по-важен ли е от целия български футбол, че разформировахте шампионата, за да ги вкарате незаконно в А група? Тирето толкова ли ви е важно, за да направите нагласен и предизвестен конкурс за ст. “Народна армия” и базата в Панчарево? Наистина ли трупата на Гриша Ганчев ви е толкова скъпа, че ще правите смесено публично-частно дружество с тях, за да им построите стадион насред централния парк на София в нарушение на КУП закони и нормативни уредби? За едни майка, а за други мащеха, а?


Съвестта ни не може да те търпи и секунда повече след скандалните, нагли и презрителни думи по адрес на Левски снощи и искаме НЕЗАБАВНА ОСТАВКА на “министър” Кралев!"

 

Припомяме, че министър Красен Кралев заяви, че предложените промени в закона за хазарта са "нещо добро за българския спорт": "Тези промени, така както са предложени, водят до по-големи приходи в Българския спортен тотализатор, респективно в министерството. Бюджетът на спортното министерство е около 80 млн. лева, а от тях около 50 милиона отиват за спортните дейности. При така предложените промени тези средства ще бъдат двойни. Така че това е нещо добро за българския спорт", каза Кралев след "Нощта на шампионите", където министерството и спортният тотализатор наградиха най-добрите състезатели и треньори.

Той посочи, че в момента парите за спорт идват основно от спортния тотализатор - около 30 милиона лева годишно.

 

Кралев реагира с недоволство на въпроси, свързани с това какви биха били последствията за футболния Левски. Зад собствеността на сините стои Васил Божков, който вече заяви, че ако законът бъде приет, няма да има средства да издържа клуба: "Смятате ли, че (промените) са насочени конкретно към Левски? От едната страна стои интересът на българския спорт, а от другата на Левски? Така ли? Значи интересът на футболния клуб е по-важен от интереса на целия спорт? Тези промени ще доведат до 50 милиона повече за българския спорт", каза Кралев.



 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 5004 |18.01.2020 Крум Зарков: Искаме да свалим правителството и то да понесе политическа отговорност . 1| 4236 |17.01.2020 Проф Дуранкев: Свръхведомство с 1 млрд. лв. няма да реши проблемите във водния сектор . 2| 4770 |18.12.2019 Нинова: Искаме гаранции за чиста вода, храна и земя . 0| 4456 |12.12.2019 ЧЕЗ Електро и ЧЕЗ Разпределение с поредно високо отличие за лидери в сектора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads