Реклама / Ads
13| 5076 |07.02.2020 НОВИНИ

Акционери в ФК ”Левски”: Работим за премахването на модела „бащица“

.
Момчил Лазаров и Даниел Стрезов
Информацията, изнесена от собствениците на ”Левски” за финансовото състояние на клуба, е вярна. Предпочитаният от нас вариант е премахването на модела ”бащица”, за който отдавна се говори. Моментът, в който цялото финансиране на даден клуб зависи от един човек или от неговия бизнес. Няма голямо значение дали той използва клуба за собствени цели и е помолен, или има чисти намерения.
 

Това зави в предаването "Лице в лице" по бТВ членът на управата на тръст "Синя България"Момчил Лазаров,  който заедно с председателят тръста Даниел Стрезов, коментираха съдбата на ФК "Левски".

 

"Виждаме какво се случва, когато поради една или друга причина този човек или компания престане да финансира клуба.", допълни Стрезов.

 

По думите му чисто теоретично пред клуба има три хипотези. Първо - финансирането от Божков да продължи под някаква форма. Второ - да бъде "спуснат" нов собственик подобно на Иво Тонтев и Спас Русев. Трето - да спре финансирането.

 

"При третата хипотеза ще трябва всеки левскар да помисли как може да допринесе клубът да пребъде. Със сигурност има механизми това да се случи", коментира Лазаров.

 

"Надяваме се, ако се стигне до прекратяване на финансирането - до момента няма официално или неофициално подобно становище - левскарите като общност да помогнат с това, с което могат. Да посещават повече мачове, да купуват карти, билети и артикули. Знаем, че това няма да е достатъчно, но могат да бъдат намерени и още спонсори".

 

Припомняме, че изпълнителния директор на "Национална лотария" Димитър Ганев на 22 януари по време на втората срещу между Васил Божков и "сините" привърженици обяви, че за последните 11 месеца са вложени около 24 милиона лева, като сумите са постъпили като спонсорство и дарения, а не като заеми. На срещата стана ясно още, че дълговете към НАП се погасяват по споразумение за разсрочване, но две компании - "Виваком" и "Главболгарстрой", ще съдят "Левски" за над 6 милиона лева.

 

От фенския тръст "Синя България", който притежава 10% от акциите на дружеството, поискаха документи, за да проверят достоверността на изнесените данни и да информират общността за реалната ситуация. По-късно срещу Васил Божков бяха повдигнати 7 обвинения от прокуратурата, а самият той напусна България. Преди да преустанови медийните си изяви, той няколко пъти предупреди, че без приходите от "Национална лотария" няма да може да помага на "Левски". Днес бяха приети промените в Закона за хазарта, които предвиждат лотарии да бъдат организирани само от държавата. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6433 |25.01.2020 Феновете на”Левски”: На едно щракване сме от излизане на улицата . 0| 3727 |24.01.2020 Петър Витанов в Стара Загора: Работим за повече средства за най-изоставащите региони . 15| 5404 |15.01.2020 Корнелия Нинова: Работим за сваляне на това правителство. То е вредно за България . 0| 4301 |26.12.2019 Работим 250 дни през високосната 2020

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads