Реклама / Ads
15| 5956 |20.01.2020 НОВИНИ

Божков спира да издържа ”Левски”, феновете отиват на гости на Борисов

.
Ваксил Божков Източник: БГНЕС
При евентуално осъществяване на проекта за хазартните игри , поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними. Това заявява благодетелят на ФК Левски Васил Божков след срещата си с фенове на тима. Официалната позиция бе изпратена от пресцентъра на ”Нове АД Холдинг” до медиите.
 

Публикуваме позицията на Божков без редакторска намеса:

 

"Във връзка с публикациите и появилите сe интерпретации за срещата на г-н Васил Божков с представителите на фен-клубове на ПФК "Левски", бихме искали да представим официалната му позиция. В разговора си г-н Божков визира група некомпетентни политици, които показват незачитане или непознаване на Конституцията на Република България, пред която са положили клетва, а не държавата като институция.






Същите политици с действията и изказванията си противоречат и на редица европейски закони, разпоредби и норми. Законопроектът създаден и подкрепен от тях, създава и опасен прецедент в действията на властимащите към частния бизнес. Същият проект е директно насочен срещу компанията, която финансира ПФК "Левски". При неговото евентуално осъществяване, поетите и изпълнявани до момента ангажименти за оздравяване и развитие на клуба ще станат неизпълними".


От НКП на Левски поискаха среща с министър-председателя на Република България - Бойко Борисов. Ето какво пишат феновете в сайта си:

 

"УВАЖАЕМИ ЛЕВСКАРИ,

След вчерашната среща със собствениците и ръководството на ПФК "Левски" АД, "Националният клуб на привържениците на Левски" взе решение да изпрати писмо, с искане за среща с министър-председателя на Република България.

 

В последните няколко дни в медийното пространство бяха изнесени редица публикации, че "Левски" е изправен пред сериозната заплаха от финансов колапс и фалит в следствие на внесени в Народното събрание законодателни инициативи, които касаят генерална промяна в регулационния режим, уреждащ дейността на дружествата, чийто предмет на дейност е свързан с организирането и провеждането на хазартни игри. Тези опасения бяха потвърдени и на среща между собствениците и ръководството на ПФК "Левски" АД и на привържениците.






Дебело подчертаваме, че ние не проявяваме загриженост за ничии частни икономически, финансови или политически интереси, както и че не желаем любовта ни към "Левски" да бъде използвана в политически или икономически сделки и противопоставяния.

 

От друга страна обаче, не можем да не бъдем сериозно притеснени, когато от редица места се чуват мнения и прогнози, че бъдещите промени, касаещи дейността на някои от основните субекти, осигуряващи финансирането на нашия Клуб ще предизвикат неговата фактическа "смърт" и той ще бъде закрит и ликвидиран".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4256 |18.01.2020 Временно спират камионите над 12 тона през ГКПП ”Калотина” . 5| 4521 |18.01.2020 Спират една от инсталациите на ТЕЦ „Бобов дол“ . 3| 4149 |18.01.2020 Спират част от АМ ”Тракия”, монтират рамки за тол-системата . 1| 4001 |05.01.2020 КАТ ще спира некоретни шофьори на пътя

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads