Реклама / Ads
2| 4950 |15.03.2016 НОВИНИ

СЕМ пак не гласува оставката на шефа й Георги Лозанов

.
Георги Лозанов
Съветът за електронни медии /СЕМ/ отново не гласува оставката на председателя му Георги Лозанов, който на 25 февруари заяви желание да напусне регулатора.
 

Според трима от членовете на съвета - Мария Стоянова, Анюта Асенова и Анна Хаджиева, съществуват пречки на днешното заседание да се гласува оставката на Лозанов. Единствено Иво Атанасов беше на мнение, че трябва да се пристъпи към процедурата за освобождаване. Петият член на регулатора и негов председател Георги Лозанов не присъства и днес, тъй като още преди две седмици заяви, че ще бъде в отпуск, докато се реши въпросът с оставката му.

 

"Смятам за редно, отговорно, целесъобразно и задължително Лозанов да приключи своята дейност, като представи своя отчет за последните шест месеца, тоест за периода до декември 2015 г. Това е един много турбулентен за СЕМ период, в който той ръководи администрацията и дейността на Съвета", заяви Мария Стоянова. По думите на Анюта Асенова съществуват законови пречки на днешното заседание да се гласува оставката на Лозанов като председател. Тя добави, че по закон СЕМ е длъжен да внесе до края на месеца в Народното събрание отчет за дейността си за изминалото шестмесечие и би следвало проектът да е изготвен от председателя и внесен за обсъждане първо на заседание на Съвета.

 

"Струва ми се, че преди гласуване на оставката на Лозанов, е необходимо да бъде внесен, разгледан и приет този отчет", коментира Асенова. Анна Хаджиева заяви, че приема аргументите на колежките си. "Уважавам личното желание на Лозанов да не е част повече от СЕМ, но ми се струва, че трябва да изчакаме с гласуването на оставката", посочи тя. "Добре би било да си представи отчета, но законът не го задължава. Няма връзка между заявлението за оставка и това, което искаме той да направи, затова смятам, че трябва да изпълняваме закона и да влезем в процедура", заяви Иво Атанасов. По процедура СЕМ първо трябва да приеме оставката на председателя, да премине към избор на нов или изпълняващ длъжността, а след това да гласува освобождаването на Лозанов и като член, съобщи Новини. бг.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 7727 |12.03.2016 Нов сигнал срещу строителна фирма, в схемата замесиха и шефа на АПИ . 10| 5831 |12.03.2016 Режат главата на шефа на полицията в Стара Загора, проверяват го за длъжностно престъпление . 20| 6392 |12.03.2016 Кадиев: И да гласуваш и да не гласуваш все ти взимат пари . 4| 4943 |11.03.2016 Свалиха имунитета на шефа на ОЛАФ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads