Реклама / Ads
0| 4888 |19.05.2022 НОВИНИ

СЕМ започва цялостен мониторинг на отразяването на войната. Глобява bTV заради риалити

.
Източник: БГНЕС
Новоизбраният член на Съвета за електронни медии Симона Велева обяви в социалните мрежи, че регулаторът започва цялостен мониторинг на отразяването на войната.
 

Взето е решение и за провеждане на социологическо прочуване за това откъде се информират хората за войната, какви източници ползват, проверяват ли източниците си и т.н.

 

Освен това отсега нататък заседанията на СЕМ ще се предават на живо онлайн.

 

„Днес мина първото заседание на Съвета за електронни медии, от който съм част. Взехме решение отсега нататък заседанията на СЕМ да се стриймват на живо и всеки да може да ги наблюдава. Взехме решение и за цялостен мониторинг на отразяването на войната и за провеждане на социологическо прочуване за това откъде се информират хората за войната, какви източници ползват, проверяват ли източниците си и т.н. Имаме още много работа и темите са доста, но вярвам, че сме на правилния път и искрено се надявам да отговорим на обществените очаквания“, написа Велева.


.

 

И още - СЕМ налага санкция на bTV заради риалити предаването „Ергенът“, тъй като съдържанието му била неблагоприятно за детската аудитория. Ще бъдат наложени и административни наказания на телевизията, тъй като едва в 5-ия епизод е обозначила, че в шоуто има продуктово позициониране, което е форма на реклама.

 

В съвета пристигнали 44 писма на зрители, като всичките са критични към предаването. В тях го определят по следния начин: „прилича на харем, грозно, пошло, вулгарно, това не е моралът на българската девойка, отвратителни послания, които не бива да бъдат допускани до екран“. Някои от зрителите са реагирали негативно и на употребата на алкохол, която се вижда на екрана, което впрочем е нарушение и на медийния закон, и на Закона за здравето, обсъдиха в СЕМ.

 

Според Габриела Наплатанова, бивша журналистка в bTV, членовете на СЕМ не трябва да забравят, че телевизията има функцията да забавлява и че по конкурентни телевизии са минавали далеч по-скандални формати.

 

Членовете на СЕМ се обединиха около това да поканят телевизията на разговор, а санкцията, която ще й наложат, ще бъде обсъдена на следващо заседание.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4090 |16.05.2022 Започва най-голямото учение на НАТО в Прибалтика . 0| 3490 |10.05.2022 Учебната година през 2023 г. да започва на 7 септември, предлага министър Денков . 0| 3209 |09.05.2022 Започва изплащането на майските пенсии . 0| 3439 |07.05.2022 Още идната седмица започват конкретни разговори за ремонтите на украинска техника

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads