Реклама / Ads
16| 5542 |20.01.2024 НОВИНИ

Семейството на Десислава Иванчева още чака отговор от Радев по искането за помилване

.
Още не е получен отговор по искането за помилване на бившата кметица на столичния район "Младост" Десислава Иванчева, което бе изпратено към президента Румен Радев. Това посочи днес майката на Иванчева.
 

На 17 април 2018 г. районният кмет на "Младост" по това време Десислава Иванчева беше показно арестувана в центъра на София. Съдебният процес срещу нея протече при голям обществен интерес и продължи четири години и половина.





В крайна сметка Върховният касационен съд (ВКС) постанови 6-годишна ефективна присъда. Тя е за искане на подкуп от близо 190 000 евро чрез посредник, от които според съда е получила 70 000 евро. От ноември 2022 г. Десислава Иванчева излежава присъдата си в женския затвор в Сливен.

 

Миналата година адвокатите на Десислава Иванчева и Биляна Петрова внесоха искания за помилване от президента на България. Към документите са представени и близо 4000 подписа на граждани, които са събрани за 4 дни, след обявяването на присъдата по делото им.

 

Иванчева беше осъдена на шест години затвор през ноември 2022 година, а Петрова - на 5 години.

 

Майката на Иванчева Любка Иванчева и 2-годишният син на бившата кметица на "Младост" Валентин-Александър чакат излизането на Деси. 

 

Подали са молба за предсрочно освобождаване на Десислава Иванчева след излежаване на половината от присъдата ѝ, съобщава 81-годишната Любка.

 

"Валентин-Александър е кротичък. И като всяко едно малко дете някой път се инати. Ама общо взето е добре. Храни се добре, контактен е много. Обича да играе с такива играчки, които да го развиват, да види кое къде влиза, кое не може, кое може", разказва бабата. 

 

Когато си говорят с Десислава Иванчева по телефона, "най-напред пита как е детето, иска да го чуе и винаги казвам, че е добре. Никога не искам да кажа, че е болен, за да не я притеснявам. Сигурно и тя крие, когато не е добре".





"Деси имаше тумор в главата, а тревожното е това, че преди да почне да взима лекарствата, то започва да расте. Сега, след като започне да взима лекарствата, туморът е в застой. Зъбите ѝ почти всички се клатят. Ако продължава така, ще остане без зъби на 50 години"

 

На въпрос какво би казалана онези, които вярват, че дъщеря ѝ е виновна, каквато е според закона, тя отговори така:

 

"Според закона е така и много хора се обаждат по телефона, пишат и в социалните. Всеки има право на мнение, така че аз като майка много ясно, че трябва да защитава дъщеря си… и аз искрено вярвам, че тя не е способно да направи това нещо, за което е осъдена. Аз не съм очаквала, че толкова много хора ще ми се обаждат по телефона и ще ми благодарят, много от тях не познавам. Въобще изпращат подаръци, храна, детски играчки, някои изпращат и дребни суми пари.

 

Още не е получен отговор по искането за помилване, което бе изпратено към президента Румен Радев. "Не знам дали въобще са длъжни да ни отговорят, но надяваме се да имаме късмет и да ни дадат положително резултат".





"Трябва да съм здрава, за да мога да отгледам това детенце поне още 2 години или 3, зависи колко. Даже може да ви звучи смешно и нереално, но аз си казвам: „Боже Господи, дай ми да живея точно толкова, колкото Деси да се прибере, пък после, ако искаш, ме прибери“, но засега трябва да съм здрава и силна, за да мога да отгледам тази малка душичка, защото аз ако си отида, това дете не знам какво го чака. Може би ще го дадат в дом „Майка и дете“, а той не заслужава, душичката".

 

"Крепи ме, че все пак това детенце ще остане и най важното – Деси ще си има утеха в живота. Нищо, че сега е в затвора, тя ще се прибере, а детенцето ще остане при нея".

 

ФрогНюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 4368 |20.01.2024 Министър Динкова: Отчитаме ръст на туристите и очакваме силен зимен сезон . 8| 4721 |20.01.2024 САЩ нанесе три успешни удара по хутите в Йемен . 3| 4656 |20.01.2024 Експерт по киберсигурност: Внимавайте - може да ви изпратят запис, който звучи досущ като ваш роднина . 7| 8328 |20.01.2024 Писателят Стефан Стефанов за ФрогНюз: Омръзна ми политически туристи да се учат на наш гръб и за наша сметка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads