Реклама / Ads
4| 10619 |14.10.2016 НОВИНИ

Д-р Семерджиев: Москов върти незаконен бизнес с ваксини

.
Д-р Илко Семерджиев
Валя Ахчиева за пореден път прихваща лъжите на министър Москов за бартера с ваксини между България и Турция. Освен че е недопустимо да се лъже от позицията на министър, в представените от нея документи вече ясно се вижда, че лъжата е най-малката беда – извършена е тежка злоупотреба с власт. Това написа във Фейсбук д-р Илко Семерджиев.
 

Реализиран е незаконен бизнес и то от страна на държавна институция под ръководството на действащ министър; застрашени са здравето и живота както на български, така и на турски деца; организиран е на практика държавен канал за незаконен трафик на лекарства, които не са легално произведени и нямат необходимите одобрения, и сертификати за безопасност, ефективност и качество от надлежните органи.

 

Прави впечатление обаче още един силно смущаващ факт, а именно – подобни сделки на междудържавно ниво изискват предварително даден мандат за водене на преговори, както и конкретни рамки на споразумението, извън които сделка не може да има. В групата по преговорите би трябвало да се включат представители освен на МЗ, но и поне на Министерство на икономиката, и Министерство на финансите. Вместо това виждаме как турското посолство на практика налага параметри (пазарни) на министъра на здравеопазването, той безропотно ги приема, организира незаконно производство и... пост фактум тича в Министерски съвет за колективно одобряване на злоупотребата, беззаконието и собствения му произвол. Освен че е излъгал своите колеги министри, така както от години вече лъже гражданите на България, той им е стоварил и колективна отговорност за едноличните си безобразия.

 

Така се очертават поне три горещи въпроса:

- Защо Министерски съвет на практика е прикрил вместо да отхвърли самоуправствените бизнес начинания на Москов и КОЙ има интерес от това;

- Защо органите нехаят и бездействат;

- Докога ще ни правят на опитни зайчета тези, които всъщност отговарят точно за обратното – за защитата на нашите здраве и икономически интереси?

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 13089 |14.10.2016 Д-р Тодоров за Фрог: Борисов да каже знаел ли е за сделките на Москов с Турция . 8| 46310 |14.10.2016 Международен скандал! Ахчиева: Москов спазарил сделката с ваксините в турското посолство . 0| 3590 |12.10.2016 Москов: С протоколи ще се определя кои случаи са спешни . 2| 5073 |04.10.2016 Радан Кънев: Борисов се върти като пумпал, Цачева лесно се пречупва

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads