Реклама / Ads
0| 5991 |01.03.2022 НОВИНИ

US-сенатори с тежка прогноза за Украйна: Най-лошото тепърва предстои

.
Разрушен блок в Киев от руска ракета
”Битката за Киев ще бъде дълга и кървава”. Това заяви в ”Туитър” американският сенатор – демократ Крис Мърфи след класифициран брифинг за законодатели.
 

Мърфи посочи също, че на брифинга е имало потвърждение, че Русия се изправя пред силна украинска съпротива и се сблъсква с провали от техническо и логистично естество. Очакванията са Киев да бъде отцепен през следващите няколко седмици.

При напускането си на брифинга с данни от разузнаването, друг сенатор – Линдзи Греъм е заявил, че "най-лошото от военна гледна точка тепърва предстои".

 

Си Ен Ен цитира републиканския конгресмен от Камарата на представителите - републиканецът Дан Кренша, който е казал, че на брифинга е била дадена информация за очакваните моменти на падане на градове, но това са били само “приблизителни изчисления“ като украинците се борят "много по-твърдо" от очакванията, което прави точните изчисления трудни.

 

Руската инвазия в Украйна се очаква да бъде една от централните теми на американския президент Джо Байдън по време на т.нар. "Реч за състоянието на съюза". Според източници на "Вашингтон Поуст" руската инвазия е довела до промяна в речта и сега се очаква в нея да се подчертае сблъсъка между демокрацията и автокрацията.

По време на брифинг говорителят на Белия Дом Джен Саки заяви, че по темата за Украйна американският президент ще говори за събиране на подкрепа на световната сцена в името на демокрацията и срещу руската агресия, уточни БНР.

 

В речта, планирана за 21.00 часа местно време (04.00 часа сутринта на 2-ри март българско време), Байдън се очаква да говори и ролята на Съединените Щати като световен лидер.

 

За опасност от конфликт с руската страна при евентуално въвеждане на зона, забранена за руски полети над Украйна, предупреди говорителят на Белия дом Джен Саки. По думите й подобна мярка ще изисква разполагането на американски военни, които да гарантират спазването й.

 

Това ще означава потенциално директен конфликт и война с Русия, "нещо, от което ние не искаме да бъдем част", заяви Саки. Попитана за възможността за въвеждането на такава мярка в Съединените щати, говорителят каза, че никоя възможност не е изключена, но подчерта, че много американски авиокомпании летят през руското въздушно пространство, за да достигнат до Азия и други части на света.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3668 |26.02.2022 Мирчев: Министър Янев демонстрира тежка неадекватност . 1| 3089 |16.02.2022 Мрачна прогноза на учени: Замърсените токсични реки могат да предизвикат следващата пандемия . 12| 5867 |15.02.2022 И ”тежката артилерия” Атанасова се изказа за Барселонагейт . 6| 3264 |31.01.2022 Българин предизвика тежка катастрофа с жертви в Италия и избяга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads