Реклама / Ads
2| 3991 |21.10.2022 НОВИНИ

Сергей Станишев: Играем си с огъня. БСП трябва да се събуди

.
Сергей Станишев
Натрупал съм много опит. Много битки е имало. През 2011 година водихме отчаяна битка със затягането на колани. Нашето семейство заяви от първия ден на ковид, че трябва План за възстановяване. българия ще получи 13 млрд лева за следващите няколко години.
 

Това каза по БНТ Сергей Станишев, доскорошен лидер на ПЕС. 


Гордея се, че постигнахме първо консенсус при нас. Парламентът трябва да заработи, защото България има нужда от свежи пари. Всеки един данък не е библия, а инструмент. Моето правителство водеше антициклична политика, ние трупахме резерви, имахме излишъци, от които след това се възползваха. Всяка политика трябва да е отговорна във всеки момент.

 

Трябва да се търси консенсус по основните политики. Води се война, икономиката е пред риск на масови фалити. това изисква отговорни решения.  Не трябва да се мисли само за предстоящите избори. Мандатът трябва да даде политическа стабилност. Енергийните помощи за бизнеса са задължителни. Хората трябва да оцелеят. Всички трябва да са малко по-скромни и смирени. Играем си с огъня. Хората може да се оттеглят. 

 

България ясно е заявила с кого е в тази война. Има нападаща страна - Русия и отбраняваща се- Украйна. Европа е проект на мира. Това, че се води война, е провал на политиката на Европа. Леля ми над 80 години е бежанка. Намерихме начин тя да се придвижи от Харков. Войната унищожава човечността, тя въвлича нови участници, оръжия, жертви. 

 

Не съм човек на битките. Но съм безкрайно разтревожен от състоянието на БСП. Пета позиция на изборите. И за казваш, че нищо страшно не се е случило, много лесно се пада. Трябва да се започнат действия за бавно възстановяване на доверието. БСП трябва да се събуди. Днес трябваше да се намери изход от тази ситуация. 

 

БСП не е моя. Ще положа всички усилия БСП да се възстанови.

 

За контакт с Групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите в ЕП: https://www.socialistsanddemocrats.eu/


.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6310 |21.10.2022 Сергей Цочев: необходимо е да се построят отново III и IV блок на АЕЦ ”Козлодуй” . 2| 3730 |15.10.2022 Олаф Шолц: ПЕС е готова да спечели следващите европейски избори и огромната заслуга за това е на Сергей Станишев . 6| 3105 |15.10.2022 Станишев: Ще направя каквото зависи от мен, за да бъде силна левицата . 2| 3057 |09.10.2022 Приемлив жребий - играем с Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва за ЕВРО 2024

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads