Реклама / Ads
41| 6100 |03.10.2012 НОВИНИ

Сергей Станишев: Не искам да имаме руска или американска централа, а българска

.
Лидерът на БСП Сергей Станишев потвърди необходимостта от референдум за АЕЦ “Белене” пред “Здравей, България” на Нова телевизия.
 
"ГЕРБ се уплашиха. Тези 770 000 души ясно заявиха волята си да има референдум за АЕЦ "Белене". След 23 години най-после хората ще могат да кажат мнението си по толкова важен въпрос и управляващите ще са длъжни да се съобразят с него", заяви лидерът на БСП и на европейските социалисти Сергей Станишев.

"Много пъти се чуват обвинения, че политиците вземат решения на тъмно - ето това е много добър шанс това да не е така. Със сигурност българинът не е по-глупав от днешните управляващи. Опитите им да шикалкавят по темата показват, че те или са некомпетентни, или лъжат", посочи червеният лидер.

По думите му първо се разиграли сценки с намирането на инвеститор малко преди да стане ясно, че подписката за референдум е валидна и референдум ще има. "Ден-два след това за кой ли път се отметнаха, преобърнаха позицията си на 360 градуса и казаха, че за инвеститори ще се преговаря след като гласът на хората бъде чут", поясни Станишев.

“Отстоявал съм, че за да има смисъл от АЕЦ “Белене”, този проект трябва да бъде български”, каза лидерът на БСП. “Не искам да имаме руска или американска централа, а българска”, допълни Станишев и обясни, че по време на неговото управление е имало инвеститори за Белене, но ГЕРБ после са ги изгонили.

Лидерът на БСП определи избирането му за президент на ПЕС като голямо доверие за самия него, за социалистическата партия и за България. За разлика от десните партии на континента тези на европейските социалисти са твърдо зад влизането на България в Шенген. След като ЕС е съюз на правилата, не бива да се поставят нови условия пред страните за еврозоната. “Десницата не върши работа . За България е полезно да има социалисти на власт”, заяви новият ляв европейски лидер. Той предложи още наличните 10 млрд. лв. в европейските фондове да бъдат използвани за ликвидиране на младежката безработица на континента.

“Очаква ни тежка зима”, прогнозира Станишев и даде пример с увеличението на цените на всички стоки и поскъпването на тока с 13%. “ГЕРБ вземат от единия джоб и слагат в другия”, каза още той и посочи драмите около заплатите на военните и полицаите и с увеличението на пенсиите.

Новият лидер на европейските социалисти и БСП не забрави да напомни на управляващите, че били обещали на българите заплати от 2000 лв., но не го изпълнили. “Създадоха монополи и 80 лобистки закона”, каза Станишев и посочи, че безработните в България са се увеличили с 250 000 души. Според него кризата била по-малка беда от монополизацията и лобизма в страната.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 5261 |23.09.2012 От МВР: Искаме 25% увеличение на заплатите . 2| 5011 |19.09.2012 М. Найденов: Не искаме дори да обсъждаме въпросът за ориенталските тютюни . 52| 5564 |16.09.2012 Станишев: Избори 2013 - Свобода или ГЕРБ! . 17| 5226 |12.09.2012 М. Найденов: Искаме пари, но нямаме проекти

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads