Реклама / Ads
51| 6232 |26.04.2013 НОВИНИ

Сергей Станишев: Мафия е превзела държавата. Необходими са решителни действия за пречистване

.
Отговорността е на Бойко Борисов, а Цветан Цветанов е само изпълнител на незаконното подслушване и на всички безобразия на ГЕРБ.
 

 

Това е мафия, която е превзела държавата, политическа клика, която прави каквото си поиска. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев на извънредна пресконференция. Той беше категоричен, че са необходими решителни действия за пречистване на държавата, като важна роля има и прокуратурата. „Време е всички демократични сили, без ГЕРБ, да започнем да мислим как да спасяваме държавата”, каза лидерът на БСП.

 

Според Станишев прокуратурата трябва да направи спешна проверка на разпространените до медиите файлове. По думите му ако те са автентични, ще означава, че реално Борисов и Цветанов продължават да контролират държавата. От разговора между Борисов, Найденов и Кокинов става ясно, че върви дискусия за това как да се възпрепятства правосъдието. „Това е тежко криминално престъпление”, категоричен беше Станишев. Според него този скандал преоткрива задкулисието на управлението на ГЕРБ. „Тук вече не става дума за Цветанов. За Цветанов всичко е ясно на българското общество. Тук става дума за Бойко Борисов. Става видимо, че това е манталитетът и начинът на управление, който унищожава държавността. За каква справедливост, за какъв морал говорим?”, възмути се Станишев.

 

Помолен да коментира обвиненията на Борисов от днес, Станишев заяви: „Той човекът си призна още за Мишо-Бирата и няма последствия. Борисов не осъзнава ли какво е извършил – възпрепятстване на правосъдието най- малкото”. Лидерът на БСП коментира и амбициите на Борисов да бъде следващия президент. „Това ли е президентът, който българите искат да видят? Това ли е държавата, в която искаме да живеем?”, попита риторично Станишев. Той постави въпросът къде са президентът, служебното правителство и  Висшият съдебен съвет.

 

„Борисов и Цветанов нямат място в политическия живот. Въпросът за тях не е от какво излизат, а къде влизат”, каза Петър Курумбашев. Според Жельо Бойчев записите показват, че при ГЕРБ никой не може да си защити правата. Бойчев напомни, че се дават 100 млн.лв. за подслушване. „Липсата на доходи, на работни места, на растеж е пряко следствие от управлението на Борисов”, категоричен беше той.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 173| 5224 |25.04.2013 Станишев: Борисов да каже ГЕРБ организирана престъпна група ли е! . 0| 5457 |24.04.2013 Станишев: Очаквам Цветанов да обвини и Държавния департамент на САЩ, че работи за организираната престъпност . 109| 5555 |24.04.2013 Сергей Станишев: Цветан Цветанов е персонално отговорен за подслушването . 12| 5253 |23.04.2013 Сергей Станишев: Достъпното образование дава равни възможности на младите хора

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads