Реклама / Ads
140| 5831 |24.07.2013 НОВИНИ

Кабинетът няма да подава оставка

.
Когато ГЕРБ се върна в парламента, протестите се радикализираха. Очевидно някой се стреми да постигне падане на правителството час по-скоро.
 

Това заяви на извънредна пресконференция лидерът на ГЕРБ Сергей Станишев. "Много ясно личи от изявленията на г-н Борисов на кой би бил изгоден този сценарий.

Гражданите трябва да си зададат въпроса кого обслужват волно или неволно. Предсрочни избори сега ще доведат до връщане на статуквото. Това е единственият начин ГЕРБ с Бойко Борисов и Цветан Цветанов да участват в управлението. Това няма как да бъде прието от БСП", категоричен бе Станишев. "Видя се, че на протестите има мирно протестиращи граждани, но има и провокатори. Трябва да си зададем въпроса кой ги внедрява.

Казва, че в последните дни протестът е заради актуализацията на бюджета. Тя обаче е необходима за финансовата стабилност на държавата. Днешният ден е неработен за Народното събрание заради ненормалната обстановка снощи. Протестиращите трябва да помислят чии интереси обслужват. Зад агресивната част на протеста има ясен сценарий. Провокаторите трябва да бъдат разкрити от МВР, за да се гарантира нормалната работа на българския парламент.

Българските политици, които застанаха зад протеста, сами попаднаха в капан, защото с изявленията си легитимираха и вчерашните грозни сцени. Диалогът под формата на ултиматум не е приемлив. Очакваме и кметицата на София, която 40 дни се правеше на разсеяна, а днес призовава МВР да опази реда, да поеме своята отговорност. Ще направим всичко възможно за нормалната работа на институциите", каза още лидерът на БСП.

"Очакванията за ескалацията на напрежението, които отправих на 28 юни, явно не бяха чути. Вчерашната ситуация пред парламента показва, че безотговорни политици слагат клеймо на България. Оттук насетне търсенето на демократични решения в рамките на Конституцията става все по-трудно. Затова вчера призовах народните представители да не дойдат на работа днес. Те имат всички права, както и останалите граждани и ние ще направим всичко нормално, за да им гарантираме нормални условия за работа", заяви председателят на Народното събрание Михаил Миков.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 41| 6365 |24.07.2013 Михаил Миков: Днес няма да има заседание на парламента . 18| 5456 |23.07.2013 Радан Кънев: Кабинетът "Орешарски"- е "Бат Сали" на енергетиката . 104| 5457 |21.07.2013 #ДАНСwithme 38: Протестиращите с плакати: „Вече трябваше да ви няма" . 68| 5295 |21.07.2013 М. Манолова: Няма да има оставки и избори веднага

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads