Реклама / Ads
65| 5447 |07.05.2013 НОВИНИ

Сергей Станишев: Подкрепете БСП, ако искате да накажете ГЕРБ

.
Само БСП не направи сделка с ГЕРБ. Само ние имахме ясна позиция срещу партията на Бойко Борисов и Цветан Цветанов. Днес хората искат промяна и само БСП е гарант за тази промяна.
 

Това заяви лидерът на БСП и президент на ПЕС Сергей Станишев на брифинг след среща с гражданите на Пазарджик. Има много партии, които казват: Ние сме алтернативата, но ако хората искат да накажат ГЕРБ, единствения начин е подкрепата и гласуването за БСП. Подкрепете БСП, ако искате да накажете ГЕРБ! По думите на Станишев вотът на българите не бива да се разпилява, защото Борисов и Цветанов ще се борят за властта със зъби и нокти.


„Единственото положителното решение е гласуването за БСП, защото гласуването за малките партии би довело до 20 индивидуални милионера за следващите 4 години”, добави Станишев. Той припомни, че някои кандидати се включват в предизборната кампания, само за да достигнат до 1% заради предоставяна държавна субсидия.

Според Станишев ако се разпилее протестния вот има реална опасност ГЕРБ пак да се върнат на власт. „Ние няма да допуснем това да се случи. Защото ние не сме партия за 1 ден. Няма да избягаме. Няма да изведем децата си в чужбина. БСП може да бъде силен гръб на правителство на националното спасение начело с Пламен Орешарски”, категоричен е лидерът на БСП. Станишев припомни, че Орешарски е човек, който умее да пълни бюджета, да дава доверие на бизнеса, да създава работни места, поминък и оборот в икономиката. „Това е човек, който балансира бюджета, така че да не е за сметка на хората”, допълни още Сергей Станишев. Той заяви, че знае, че ГЕРБ осъзнават че не могат да спечелят по нормален начин и затова са се втурнали да купуват гласове, да фалшифицират и да газят хората. „Точно така спечелиха и през2011 г. със смяна на чували. Но този път сме направили всичко необходимо хората да гласуват свободно. Защото всеки един от нас, пенсионер, безработен или работещ има само 1 глас. ГЕРБ обаче се опитват да посегнат и на това наше право. Ние обаче няма да допуснем това”, каза още лидерът на БСП.

Станишев отбеляза, че никой не иска да прави коалиция с ГЕРБ. „Всички ние трябва да направим силно програмно правителство - с компетентни министри, които ще вършат работа. С политическата гаранция на БСП, че това което е казано в програмата ще бъде изпълнено”, категоричен е лидерът на БСП.

Сергей Станишев заяви още, че ГЕРБ ще останат в историята с това, че докараха България до мизерия. „Това, което интересува хората днес е липсата на работа и доходите, които не стигат за нищо. Липсва усещането, че държавата върши работа за хората и раздава справедливост. Чувства се мъката, че през последните години държавата отказва да помага на най-беззащитните. Затова и 2/3 от българите не искат повторение на мандата на Цветанов и Борисов”, категоричен е лидерът на БСП. Станишев припомни, че всеки ден от мандата на ГЕРБ, българите са чували как България се гради, как хората стават по-заможни, но реалността е била съвсем различна. „Хората трябваше да избират между сметката за тока и храната или да купиш на родителите си лекарства. Някой може би си мисли че промяната ще се случи от само себе си, но не е така. Необходими са усилия, защото и сега Борисов и Цветанов са на власт чрез служебното правителство”, възмути се лидерът на БСП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 4998 |06.05.2013 Станишев: БСП е единствената партия, която ще гарантира промяна . 58| 5595 |06.05.2013 Станишев: Само ние имахме куража да вървим срещу течението . 39| 5487 |04.05.2013 Сергей Станишев: Държавата трябва да подкрепи всеки първокласник с по 310лв. . 27| 4878 |04.05.2013 Сергей Станишев: Във всяка област трябва има предприятие, което да създава по- масова и квалифицирана заетост

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads