Реклама / Ads
0| 5500 |04.07.2017 НОВИНИ

Северна Корея пак изстреля балистична ракета

.
Северна Корея е изстреляла балистична ракета по посока на Японско море, предадоха световните агенции, като се позоваха на японското министерство на отбраната. След 40 минути полет ракетата е паднала, вероятно във водите на изключителната икономическа зона на Япония, съобщи главният секретар на японското правителство Йошихиде Суга.
 
Ракетата е изстреляна от севернокорейската провинция Северен Пьонан. Типът на ракетата засега е неизвестен. Изстрелването става в деня, в който САЩ отбелязват националния си празник. Президентът на САЩ Доналд Тръмп реагира в Туитър на поредното севернокорейско ракетно изпитание, като разкритикува севернокорейския лидер Ким Чен Ун, предаде ДПА. "Това момче няма ли нещо по-добро за вършене?", попита Тръмп. После той изрази надежда, че Китай ще накара Северна Корея да "прекрати това безумие веднъж завинаги".

Японският премиер Шиндзо Абе пък каза, че новото ракетно изпитание показва, че заплахата от страна на Северна Корея нараства все повече, предаде ДПА. Той допълни, че Пхенян не обръща внимание на предупрежденията на международната общност и призова Китай и Русия да играят по-конструктивна роля по севернокорейското досие, предаде ТАСС. Абе заяви, че има намерение да отправи този призив към китайския президент Си Цзинпин и руския президент Владимир Путин по време на тристранна среща с тях в Хамбург, когато те ще дойдат за Г-20. Южнокорейските военни съобщиха, че севернокорейската ракета е прелетяла 930 километра, преди да падне, предаде Ройтерс.

Командването на американските сили в Тихия океан потвърди, че Северна Корея е изстреляла ракета със среден обсег. Ракетата е паднала в Японско море и не представлява заплаха за Северна Америка, предаде ТАСС. Ракетата е с наземно базиране и САЩ са я проследили в продължение на 37 минути, преди тя да падне в Японско море.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6327 |21.06.2017 След Хималаите, Атанас Скатов покори най-високия върх на Северна Америка . 0| 7632 |18.06.2017 Първият български частен сателит се очаква да бъде изстрелян в Kосмоса . 0| 5260 |08.06.2017 Северна Корея пак изстреля няколко балистични ракети . 1| 4329 |04.06.2017 Полицията изстреляла 50 куршума в ислямистите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads