Реклама / Ads
15| 6092 |15.01.2022 НОВИНИ

Северна и Централна България са на прага на локдаун

.
Северен централен район вече е на прага на локален локдаун, тъй като са запълнени 75,8% от интензивните легла.
 

В Русе в двете университетски болници са пълни 80% от интензивните легла. 

Какво означава достигането до четвърта степен от правителствения план? Тогава ще бъдат затворени всички обществени обекти, ще работят само магазини, аптеки, дрогерии, банки, пощенски станции и куриерските услуги, припомня НТВ.  Всички ученици преминават на онлайн обучение, без най-малките. За тях ще се решава в зависимост от ситуацията в региона и дали са осигурени достатъчно легла в детските отделения.

Математически модел ще предупреждава хората, че е възможен такъв локален локдаун, минимум пет дни преди въвеждането му.

 

Девет от десетте интензивни легла в COVID - реанимацията на силистренската болница са заети, съобщи директорът на РЗИ – Силистра д-р Теодора Начева пред БНР.

Това е броят интензивни легла за цялата област. В болниците в Дулово и Тутракан хоспитализират по-леките случаи на коронавирусна инфекция.

 

До вчера интензивните легла са били девет. Със заповед на д-р Теодора Начева са увеличени с едно предвид възможностите за обезпечение с апаратура.

Отправено е искане от директора на МБАЛ – Силистра д-р Васил Славов към здравното министерство за осигуряването на допълнителна апаратура – стационарна и мобилни респиратори, за да се завиши бройката на интензивните легла.

 

От вчера е спрян плановият прием само в силистренската болница и оперативната планова дейност, за повече гъвкавост при графиците на персонала, тъй като една голяма част от медицинските специалисти работят не само на плюс часове, но и на по няколко места в лечебното заведение.

 

Според директора на РЗИ д-р Теодора Начева ситуацията не е никак спокойна и обнадеждаваща. Към вчерашна дата заетостта на леглата с Covid-болни в региона е била 63 %. Неинтензивният сектор в болниците в Силистра, Тутракан и Дулово разполага със 123 легла.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 47| 4017 |15.01.2022 Даниeл Фрийд: От България зависи дали иска да e под руски контрол . 5| 2856 |15.01.2022 Кирил Петков ще посети Северна Македония на 18 януари . 23| 3396 |13.01.2022 Зад протеста на ”Възраждане” БЗНС вижда стратегия на Кремъл за дестабилизация на България . 16| 8195 |13.01.2022 Методи Лалов: ”Да, България” ме изключи от партията! Обзалагам се, че Хр. Иванов ще e единствен кандидат за лидер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads